FRISS: A Kossuth Rádió elismerte, hogy ocsmány módon hazudtak Dobrev Kláráról

A DK perrel fenyegette az állami tévét.

Felolvasták a „Dobrev Klára által kért” helyreigazítást a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának szerdai adásában.

„2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában”

– hangzott a magazinműsor elején.

Az ügy előzménye, hogy a Demokratikus Koalíció perrel fenyegette meg az MTVA-t, mert a közrádióban az hangzott el, hogy Dobrev Klára döntött a 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről,

gyakorlatilag tényként közölték az Elkxrtuk című politikai heccfilm által bemutatott narratívát.

A rádiós műsorvezető az eszmefuttatásában arról beszélt, hogy 65 éve Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, majd hozzátette:

„Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban, az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.” (Apró Antal unokája nem más, mint Dobrev Klára.)

Az ügyben reagált a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is. Azt írták, amikor a Kossuth Rádió tényként közölte, hogy Dobrev Klára adott utasítást a szemkilövetésre,

semmibe vették az újságírás legalapvetőbb szabályait.

Valódi Hírek