Elindult a lavina: Sorra mondanak fel a Nemzeti Színház művészei Udvaros Dorottya kirúgása után

Nem ő az egyetlen, aki távozik a Vidnyánszky Attila vezette intézménytől.

Vidnyánszky Attila kirúgta a Nemzet Színészét

Mint megírtuk, többé már nem tagja a Nemzeti Színháznak az országszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Udvaros Dorottya. A Kossuth– és Jászai Mari-díjjal kitüntetett színésznő a Magyar Hangnak beszélt arról, hogy az intézmény vezetője, Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését.

Vidnyánszky azzal érvelt a Nemzet Színészének, hogy az intézmény nehéz anyagi helyzetben van, a kormány 380 millió forintos elvonása miatt a költségvetés sok sebből v*rzik.

Megszólalt Udvaros Dorottya

„Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de

ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért?

A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek”

– fogalmazott a történtekkel kapcsolatban Udvaros Dorottya.

Kapcsolódó: Botrány: Pofátlan indoklással rúgta ki Udvaros Dorottyát a Nemzetiből Vidnyánszky

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Rómeó és Júlia előadásán történt balesetről úgy nyilatkozott: benne volt a levegőben, hogy baj lesz, korábban kis híján múlt egy tragédia. Mint kifejtette, egy 5 méter magas díszletelem elkezdett dőlni, miközben a tetején volt egy színész. Utóbbinak nem esett végül baja, ám a történtek után az illető elszerződött a Nemzeti Színháztól.

Betelt a pohár: Sorra állnak fel a neves művészek Udvaros Dorottya kirúgása után

Az Index információ szerint Udvaros Dorottya kirúgása után

sorra jelentik be felmondásukat a Nemzeti művészei.

Úgy tudni, nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a színházból. Az értesülések szerint nem tér már vissza a Rómeó és Júlia tavaly novemberi előadásán súlyos balesetet szenvedő Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó sem.

Felmondott továbbá Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is, Farkas Dénes pedig már korábban bejelentette felmondását. A portálnak eddig Barta Ágnes erősítette meg, hogy közös megegyezéssel valóban távozik a Nemzetiből.

Udvaros Dorottya aggódik a színházért

Udvaros Dorottyának 22 év után kell távoznia a Nemzeti Színházból. Elmondta, mivel nyugdíjaskorú, papíron nem kifogásolható a kirúgása.

„Más kérdés, hogy érzelmi szempontból hogyan néz ki az ügy. De nem is magam miatt vagyok feldúlt, a színház helyzete kavar fel”

– mondta a tavaly a Nemzeti Színészének megválasztott színművész.

Kapcsolódó:

Botrány: Pofátlan indoklással rúgta ki Udvaros Dorottyát a Nemzetiből Vidnyánszky

Elképesztő részleteket árult el a Nemzetiben megsérült Szász Júlia a borzalmas balesetéről

Újabb hatalmas botrány érik: Megszólalt a népszerű színész a Nemzetiben történt brutális baleset után (+videó)

Valódi Hírek