Mi folyik itt? Gyárfás Tamás kétségbeesett lépést tett a fegyházbüntetése kihirdetése után

Jó kezekben akarja tudni a vagyonát Gyárfás.

Alig egy hónappal az ítélet kihirdetése után a Gyárfás Tamás, a Nap TV egykori tulajdonosa a felesége nevére íratta át az 1990 óta általa birtokolt vállalkozását. A cég veszteséges, de azért még vannak tartalékai – írta meg az mfor.hu.

Kimenekítette a céget

Már nem cégtulajdonos Gyárfás, mert az egykori médiacsászár idén március 8-án a felesége nevére íratta át az St. Plusz Könyv- és Lapkiadó Adatfeldolgozó és Nyomdaipari Kft. nevű cégét. A tulajdonosváltásra a nyilvános adatbázisokból derült fény.

Az St. Plusz Kft. 1990 óta volt Gyárfás Tamás cége, ám jelenleg Gyárfás Tamás Gézáné a tulajdonosa. A könyv- és lapkiadó nem túl ismert. Akkor került a fókuszba, amikor 2016-ban kiderült, hogy

éppen ez a cég gyártja a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) lapját,

a kéthavonta print és digitális formátumban is megjelenő Fina Aquatic World Magazine-t.

Arra, hogy Gyárfás nemcsak felelős szerkesztője a magazinnak, hanem megbízott kiadója is egyben, egy olvasó akkor jöhetett rá, ha megpróbált a FINA oldalán előfizetni. Fizetéskor ugyanis a 100 százalékban a Gyárfás érdekeltségébe tartozó St. Plusz Kft. K&H Bank által vezetett folyószámlájához irányítja az oldal.

2010 és 2014 között a cég összesített exportértékesítési

árbevétele a nulláról több mint 474 millió forintra nőtt.

Veszteséges, mégis hatalmas tőkéje van

A magazin szerkesztősége – a FINA lausanne-i irodája mellett – a St Plusz Kft. budapesti székhelye, szerkesztője Csurka Gergely, a hazai úszószövetség kommunikációs vezetője volt.

Arról, hogy milyen haszonnal dolgozhatott együtt Gyárfás Tamás cége a FINA-val, nem lehet semmi biztosat mondani. Az az egy azonban tudható, hogy 2011 és 2014 között

a St. Plus Kft. üzemi eredménye mindig mínuszban volt.

Az utolsó elérhető beszámoló szerint 2022-ben 59 millió forint bevétele volt a cégnek, ám ez csak a 46,6 millió forintos veszteséghez volt elég. Viszont 500 millió forintos eszközállománnyal és 377 millió forintos saját tőkével rendelkezik. A cégnek ugyan már nem tulajdonosa Gyárfás, de a mai napig ő az ügyvezető.

A céghez március 8-án azonban Nagy Orsolya személyében csatlakozott egy új cégvezető is.

Hét év fegyházat kapott Gyárfás Tamás

Megírtuk, hogy februárban lezárult a per: életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Portik Tamás, amiért felbérelte 1998-ban felbérelte Jozef Roháčot, hogy gylkolja meg Fenyő János médiamogult. Gyárfás Tamást 7 év börtönbüntetésre ítélték.

A Fővárosi Törvényszék fegyházban letöltendő büntetésre ítélte Gyárfás Tamás producert, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét. Gyárfás Tamást bűnsegédként, Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölésben találták bűnösnek Fenyő János meggyilkolásában. Az ügyben

ez az elsőfokú ítélet, ami ellen az ügyvédek fellebbeztek, így nem jogerős.

Kapcsolódó:

FRISS: Portik Tamás a haláláig börtönben marad, Gyárfás Tamást 7 évre ítélték

Valódi Hírek