Botrány: Eljárást indítottak az MVM ellen, amiért megkárósították a fogyasztókat

Az állami vállalat csúnyán átverte az embereket a gázszámlákon szereplő összegekkel.

Pert vesztett a Gazdasági Versenyhivatal (GHV), ezért 30 napon belül versenyfelügyeleti eljárást kell lefolytatnia a hivatalnak az MVM-mel szemben. A döntés jogerős – közölte Tóth Bertalan (MSZP), aki azt az álláspontot képviselte, hogy az MVM

megtévesztő számokat közöl a fogyasztókkal a gázszámlák rezsiboxában.

A politikus szerint az MVM 3,3 millió fogyasztót tévesztett meg hónapról hónapra azzal, hogy a rezsiboxban feltüntetett „megtakarítást” a teljesen önkényesen meghatározott, 1026 forintos köbméterenkénti árral számolják, miközben a földgáz piaci ára hónapok óta ennek az értéknek csak a töredéke.

„Ma a bíróság ítélete alapján megerősítést nyert, hogy

a Fidesz becsapta és folyamatosan becsapja a magyar családokat…

…Ennek alapján nem takarít meg egy magyar család 181 ezer forintot havonta a rezsicsökkentéssel

írta közleményében a politikus.

Hozzátette, a valótlan tájékoztatás a gázpiacok torzítását eredményezheti, valamint eltántoríthatja a fogyasztókat a kereskedőváltásnak még a gondolatától is. Ez pedig

tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül (!).

A GVH közleményében azt írták: a szóban kihirdetett ítélet alapján a Fővárosi Törvényszék helyt adott a politikus kereseti kérelmének és versenyfelügyeleti eljárás lefolytatását rendelte el abban a perben, amelyet a parlamenti frakcióvezető kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatal döntésével szemben.

Tóth Bertalan az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban vélelmezett versenyjogsértést, a GVH a beszerzett adatok alapján azonban megállapította, hogy nem álltak fenn a versenyfelügyeleti eljárás megindításának feltételei az ügyben. A bíróság ezt nem fogadta el, és részletes vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása

nem jelenti annak kimondását, hogy az érintett vállalkozás a jogsértést elkövette

– közölték, hozzátéve: az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Kapcsolódó:

Itt a méretes változás: Belenyúlt a számlázásba az MVM, egy rakás magyarnál variált az állami cég

Mi a frász folyik itt? Dideregnek lakók, hónapok óta nincs fűtés egy budapesti társasházban

Valódi Hírek