Lebukott Áder János: Furcsa dolgok történtek Orbán exelnökének luxusvillájánál

Van, ami igazán fontos.

Egy rövid szakaszon újra aszfaltozzák a járdát a XII. kerületi Béla király úton. Egészen véletlenül épp Áder János volt köztársasági elnök állami rezidenciája előtt. A felújítás mindössze néhány méterrel ment tovább Áderék telekhatárától, így csupán az egyik szomszédja részesülhetett – egy picurkát – a friss, tükörsima aszfalt áldásaiból – írta meg a 24.hu.

A fideszes önkormányzat intézte

A beruházásra a fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerületi önkormányzat adott megbízást a Penta Kft.-nek. A portál megkeresésére, hogy miért csak ez a jelentéktelen hosszúságú szakasz újul meg: a Fővárosi Önkormányzatot hibáztatták.

„A fővárossal még 2019-ben megállapodás született, hogy a nagy forgalmú, de rossz állapotú Béla király út útpályáját és az útszegélyeket a Budapest Közút Zrt. felújítja, ezzel párhuzamosan pedig az önkormányzatunk a járda felújítását végzi el a Kútvölgyi úti kereszteződésig.

A főváros azonban a kezelésében lévő út felújításától elállt, és ezzel a teljes hosszon a járda felújítását is meghiúsította. Mivel az útszegélyeket nem cseréli a főváros, ezért a Béla király úti járdát csak szakaszos hibaelhárítással célszerű javítani”

– áll a hegyvidéki önkormányzat portálnak küldött válaszában.

Az állítás azonban csak félig igaz: 2022-ben a Kútvölgyi úttól Novák Katalin akkori köztársasági elnök rezidenciájáig felújították a közutat. Az önkormányzat viszont ezen a szakaszon nem javította ki a járdát. Ezt a fővárosi cég is elismerte.

Arra a kérdésre, hogy miért pont Áderék előtt varázsolták újjá a járdát, a XII. kerület a következőket írta:

„Áderék előtt viszont már viseltes volt a járda,

mert a villa pár évvel ezelőtti újjáépítésén dolgozó teherautók miatt hullámos, gödrös lett az úttest a bejelentések szerint. Itt újra rakták a térkövet, és ahol a térköves szakasz véget ért, ott új aszfaltot kapott a járda.”

Nemrég a rezidenciát újították fel

Beszámoltunk arról, hogy

Áder János rezidenciáját 900 millió forintból újították fel 2022-ben:

a házat akkor 720 négyzetméteresre bővítették. A házban szauna, fitneszterem, mosókonyha is helyet kapott.

A villa rezsije is kiugróan magas, ráadásul ezt is az adófizetők pénzéből állják. Csaknem 9,5 millió forint volt tavaly a volt köztársasági elnök gáz- és áramszámlája.

Valódi Hírek