Máris befutott a hatalmas pofon: Súlyos üzenetet küldött David Pressman a kínai diktátor előtt hajlongó Orbánnak

Az Egyesült Államok nagykövete figyelmeztetett: Magyarország kockára teszi saját és szövetségesei biztonságát. David Pressman Hszi Csin-ping és Orbán Viktor közös parádézása után szólalt meg az üggyel kapcsolatban.

David Pressman kemény kritikákat fogalmazott meg az Orbán-kormány aggasztó akciója után

David Pressman amerikai nagykövet a magyar kormányzat Kínával való – egyre élénkülő – kapcsolatát bírálta csütörtökön egy háttérbeszélgetésen. A nagykövet Hszi Csin-ping kommunista pártfőtitkár háromnapos budapesti látogatásának alkalmából beszélt erről a témáról.

„Senki sem mondja, hogy Magyarország ne üzleteljen Kínával. Mi is üzletelünk Kínával. De az a mód, ahogyan a magyar kormány ápolja a kapcsolatát Kínával, azt mutatja, hogy

Magyarország kevéssé törődik saját, illetve szövetségesei biztonságával.

Ezt bizonyítja, hogy Magyarország beépíti a problémás kínai technológiát a kritikus infrastruktúrájába”

– idézte a David Pressman által elmondottakat a 444.hu.

Orbán Viktor és kínai kollégája titkolóztak a sajtótájékoztatón

Megírtuk, hogy Orbán Viktor és Hszi Csin-ping csütörtökön megtartották közös sajtótájékoztatójukat Budapesten. A hivatalos csatornákon eredetileg 17:45-re meghirdetett sajtótájékoztató több mint egyórás csúszással kezdődött. A felek ezen a tájékoztatón nem tettek érdemi bejelentést.

Szijjártó Péter tett bejelentést a nukleáris együttműködésről is

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közléséből lehetett megtudni, hogy mintegy 18 újabb megállapodást kötött a kommunista Kínával az Orbán-rezsim. Többek között határoztak a V0 vasútvonal és a ferihegyi gyorsvasút közös előkészítéséről, valamint

egy nukleáris együttműködés elindításáról is döntöttek.

Jelen állás szerint kínaiak, kínai hitelből építenék a MÁV hálózatától elkülönülő, magasvasútként működő vasútvonalat, amely a ferihegyi repteret és a belvárost kapcsolná majd össze egymással. A nyilvánosságra került tervek szerint a gyorsvasút a budapesti repülőtérről közlekedne a Nyugati pályaudvarra, illetve a Rákosrendezőn tervezett mini-Dubaj városnegyedbe.

A napokban rengeteg kritika érte az elképzelést. Többek jelezték, teljes tévedés lenne a kínaiakkal megépíttetni a tömegközlekedési rendszertől leválasztott vasútvonalat a Ferihegyre.

Kapcsolódó:

Ebből baj lesz: Szijjártó Péter bejelentette Orbán és a kínai elnök titkos megállapodásának részleteit

Rendkívüli: Itt van Orbán és a kínai diktátor mindent letaroló bejelentése (+videó)

Ez most komoly? Orbán Viktor egy szempillantás alatt beégette Magyarországot a kínai elnök fogadásakor

Valódi Hírek