Kunetz: Tömeges ellenanyagszűrés kell a kínai vakcinával oltottaknál, de a kormány inkább nemzetközileg hülyét csinál magából

60 év fölött nem megbízható a Sinopharm.

Miután a WHO megvizsgálta a kínai vakcinát, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, Dobson Szabolcs gyógyszerész-engedélyezési szakértő összegezte a Sinopharm-vakcinákkal való tapasztalatokat, amelyek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálataiból származnak.

Erről mi is beszámoltunk.

Szerdán Dr. Kunetz Zsombor osztotta meg közösségi oldalán a kínai vakcinával, és a WHO eredményeivel kapcsolatos gondolatait.

„Alább a WHO véleménye a Sinopharm vakcinával kapcsolatban.

Ebből fontos kiemelni, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a WHO úgy fogalmaz, hogy:

Nagyon biztosak vagyunk abban, hogy a Sinopharm BBIBP-CorV vakvinája hatésos a COVID 19 megelőzésében a 18-59 éves korosztályban.

Azonban azt is leírja, hogy pontosan a bizonyítékok minősége miatt nem különösebben bíznak abban, hogy a Sinopharm oltóanyaga hatásos a 60 év felettieknél. Ez utóbbi az adathiány miatt, mintsem a valódi hatás kérdése miatt fogalmazhatódott meg.

Azt, hogy a kínai vakcinával kapcsolatban nem áll elég adat rendelkezésünkre, egyébként maga a magyar nyelvű termékismertető is elismeri, hiszen így fogalmaz:

„A 60 éves vagy annál idősebb népességaránya alacsony volt a klinikai vizsgálatokban. …A 60 éves és idősebb személyeknél a vakcina által biztosított védettség tekintetében egyelőre

korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre.”

Külön érdemes megjegyezni, hogy még a kiherélt OGYÉI is úgy fogalmaz a Sinopharm vakcinájának betegtájékoztatójában, hogy ez nem az európai standardok alapján készült, és nem hivatalos vizsgálatokon alapuló termékismertető.

„Az alábbi tájékoztató a gyógyszer kínai nyelvű termékismertetőjének magyar nyelvű adaptációja, tehát nem hivatalos és vizsgálatokon alapuló (európai szabályoknak megfelelő) betegtájékoztató, hanem az alkalmazáshoz iránymutatást adó leírás. A kiindulási alapul szolgáló termékismertető utolsó áttekintésének dátuma: 2020. december 30”

Szinte a WHO jelentéssel párhuzamosan érkezett nagy mennyiségű Sinopharm oltóanyag hazánkba, amely elfogadottságát jól jellemzi, hogy az egyik háziorvos ismerősöm (aki egyébként kifejezetten eredményesnek számít), a több száz kiküldött e-mailből

kevesebb, mint az emberek harmada reagál, ha a kínai oltóanyagról van szó.

Márpedig az valóban fontos lenne, hogy akár ezt az oltóanyagot is elfogadják, hiszen a súlyos megbetegedéstől jó eséllyel megvéd.

Éppen ezért a kormánynak nagy — a pécsinél nagyságrenddel nagyobb — és átfogó ellenanyag szűrést kellene megszerveznie.

Sőt, biztosítani kellene, hogy mindenki aki a kínai oltóanyagot kapta, és bizonytalan

ingyen mehessen ellenanyag szűrésre.

És persze biztosítani kell mindenkit arról is, hogy amennyiben szükséges és orvosszakmailag nem ellenjavallt, akkor később, harmadik oltást is megkaphatnak, vagy egyéb más oltóanyaggal is serkenthetik majd a Sinopharm hatásosságát, persze csak és kizárólag akkor, ha ez tudományosan is megengedett.

Ehelyett a kormány nemzetközi szinten is hülyét csinál magából a valótlan számokat mutató táblázatával.
Terhelésese támadásnak álcázva veszi el az oltás felvevők kedvét a nyugati oltóanyagoktól, az elégtelen szervezés miatt több órás sort is generálva.

Rátolja az egész vakcina felelősséget a háziorvosokra, kihangsúlyozva, hogy a háziorvosok ezért pénzt kapnak. Ami megint csak nem igaz, pontosabban nem így igaz, hiszen a hétvégi oltásokért kapnak pénzt, miközben többen jelezték, hogy a finanszírozásuk csökkent, mert elvették a szakdolgozók kiegészítő díját.

Elkeserítő ez az egész járványkezelés és a haditerv, mert az oltás tényleg életet ment.”

Kedden Lantos Gabriella egészségügyi szakértő írta azt, hogy a Sinopharm vakcinával oltott időseknél tömeges antitest-szűrést kellene végezni.

(kiemelt kép: 24.hu)

Valódi Hírek