Baj van: Leállt a súlyos szívbetegek ellátása az egyik nagy budapesti kórházban

Súlyos hír érkezett az Uzsoki Utcai Kórház kardiológiájáról.

Súlyos hír érkezett az Uzsoki Utcai Kórház kardiológiai osztályáról. Kunetz Zsombor orvos a közösségi oldalán részletezte, hogy az intézmény kardiológiájáról a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ határozata szerint más kórházakba kell menniük a betegeknek.

Az intézkedés a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő páciensekre vonatkozik, de személyi feltételek hiánya miatt a koronária intervenciót sem tudja biztosítani a kórház.

Kunetz Zsombor bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig.

»A kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronária intervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását.«

Ez azt jelenti, hogy a kardiológiai osztály gyakorlatilag a súlyos betegek tekintetében leáll,

nem lesz infarktus ellátás,

de egyéb komolyabb ellátás sem.

Szívizominfarktus ellátás és a súlyos kardiológiai betegek ellátást egy Fővárosi, megyei szintű kórház nem tudja biztosítani.

Ott, ahol a munkaerő a leginkább elérhető, ez nem megy, mi lehet a helyzet vidéken?

Itt tart ma az egészségügyi ellátás!”

A hazai egészségügy helyzetéről rendre beszámolunk. Az egészségügyi intézmények az utóbbi hetekben sorra jelezték, hogy különböző okok miatt kénytelenek leállítani egy-egy ellátást, azaz egy sor betegnek más kórházba kell mennie.

Kapcsolódó: Újabb leállásokat jelentettek be a magyar kórházak

A minap épp arról írtunk, hogy csőtörés miatt egy hónapja nincs fűtés a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház szülészetén. Az intézményben hősugárzókkal próbálnak javítani a helyzeten.

(Dr. Kunetz Zsombor MBA/Facebook/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikk:

Nem hiszed el, mekkora a leghosszabb műtéti várólista: Világrekord dőlt meg Szombathelyen (+videó)

Valódi Hírek