Áll a bál a Nemzetiben: Cserhalmi György kegyetlenül kiosztotta az őrjöngő Vidnyánszky Attilát

Cserhalmi György Kulka János ügyében üzent a Nemzeti Színház igazgatójának.

Vidnyánszky Attila „nem örült” Kulka János megválasztásának

Megírtuk, hogy Vidnyánszky Attila nem hívta fel és gratulált Kulka Jánosnak, akit a Nemzet Színészévé választottak. Az RTL az üggyel kapcsolatban akarta kérdezni a minap a Nemzeti Színház igazgatóját, aki rendkívül felhúzta magát a csatorna kérdésein.

Az Udvaros Dorottyát is kirúgó Vidnyánszky Attilának Kulka Jánossal gyűlt meg a baja a riporteren kívül. A direktor arról magyarázott, hogy a csatornának „nincs joga” kérdezni, majd válogatott sértésekkel illette a riportert.

Arról is beszámoltunk, hogy a Nemezeti művészei részletesen beszéltek arról, mi is lehetett a pontos oka annak, hogy Vidnyánszky nem gratulált Kulka Jánosnak.

Cserhalmi György kemény üzenetet küldött az elszabadult igazgatónak

Az üggyel kapcsolatban Cserhalmi György rövid, ám annál erősebb üzenetet címzett az ámokfutó direktornak, aki „elfelejtett” gratulálni Kulka Jánosnak, hogy a Nemzet Színészének választották.

„Mennyi indulatot vált ki a hatalmasokból, ha valaki ott van, ahova egyébként is való: a Nemzet Színészei között”

– írta Cserhalmi György a Színház Online felületén megjelent, Vidnyánszky Attilának címzett üzenetében.

„Aki pedig irigyli tőlünk azt a pici szabadságot is, hogy tizenegyen dönthetünk a tizenkettedikről,

annak az órája rossz irányba ketyeg. Már ameddig ketyeg”

– fogalmazott.

A színház neki templom?

Cserhalmi Györggyel áprilisban a Litera indított egy interjúsorozatot, amelyben többek között kérdezték arról is, hogyan jellemezné azokat, akikkel pályája során konfliktusa támadt.

„Azokkal volt alapvető bajom, akik nem a társulatot képviselik, hanem azt várják el, hogy felnézzenek rájuk. Oké, csak azt tessék nekem elárulni, hogy ebben a linóleumszagú épületben, a fingszagú öltözőben miben tetszik tőlem különbözni, aki ugyanezt szívom?!

Egy színpadon állunk. Még több is a szövegem. Miért kell nekem tisztelni azt az embert, aki belép a színpadra és egy hatalmasat köp?

Miközben a Film, Színház, Muzsikában azt nyilatkozza, hogy a színház nekem templom.

Miért kell azt tisztelnem, aki egy tornateremben öltözik egyedül, míg mi szabad téren, esőben, egy sátorban tízen, vizes a gatyánk,

és amikor megkérdezzük, bejöhetünk-e, nem a válasz.

Nyalják ki a kutyám s*ggét, ha engedi. Ugyanakkor ott van Kállai, Törőcsik, Garas stb. Ők miért nem követelnek tiszteletet maguknak? Mert ők úgy játszanak, és ez elég, nem követelnek privilégiumokat. Azonnal megkapják a hódolatomat!”

– fogalmazott akkor a Nemzet Színésze.

Azzal, hogy Vidnyánszky Attila nem hívta fel Kulka Jánost egy 24 éves hagyományt szakított meg, hiszen egészen eddig az volt a bevett gyakorlat, hogy a Nemzeti Színház mindenkori igazgatója értesíti a cím új birtokosát.

Kapcsolódó:

Megtörték a csendet a Nemzeti Színház színészei: Ezért nem gratulált Vidnyánszky Attila Kulka Jánosnak

Döbbenetes videó: Vidnyánszky Attila toporzékolva, káromkodva balhézott a riporterrel az utcán

Elindult a lavina: Sorra mondanak fel a Nemzeti Színház művészei Udvaros Dorottya kirúgása után

Valódi Hírek