Gazdasági bűncselekmények miatt négy évet ült fegyházban Magyar Péter közeli munkatársa — állítja a Metropol

Kínos információkat szellőztetett meg a kormánypárti sajtó.

A Metropol információi szerint négy évet ült fegyházban gazdasági bűncselekmény miatt S. Mária, akit a lap Magyar Péter egyik legközelebbi munkatársaként azonosít: „gazdasági vezető, és ő irányítja Magyar Péter titkárságát is.”

A Metropol hozzáteszi, hogy személyes kapcsolat is van a két ember között, mivel S. Mária az ellenzéki politikus jelenlegi barátnőjének az édesanyja.

A lap állításai szerint S. Mária „éveken át egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként csalt, lopott és hamisított, nyugdíjasok százait is gátlás nélkül meglopva. Bűntársaival 8 milliárd forintot tüntettek el, a pénz nagy része azóta sem került elő. Körülbelül 7 milliárd forintot sikerült elrejteniük a hatóságok elől.”

S. Máriát társtettesként, folytalagosan elkövetett csalás bűntette miatt 4 év fegyhára ítélték, ahonnan nemrég szabadult.

A Metropol azt is állítja, hogy S. Mária „kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, a színpadi technikát, a testőröket, irányítja, kezeli a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott Magyar-klán pénzügyeit.”

A botrányra a közösségi oldalán reagált Magyar Péter is, aki nem cáfolta, hogy S. Mária négy évig fegyházban ült csalás miatt, mindössze azt állítja, hogy S. Mária semmilyen pozícióval nem rendelkezik a Tisza Pártban.

A Metropol egyébként több fényképet is közöl, amelyeken S. Mária látható bizalmas közelségben Magyar Péter mellett, különöző tüntetések kulisszái mögött.

fotó: Metropol

Az ügy kapcsán a 24.hu az alábbi kérdésekkel fordult Magyar Péterhez:

  • Milyen kapcsolatban van S. Mária a Tisza Párttal, a Talpra Magyarok Közösségével, illetve személyesen önnel?
  • Tudta-e ön a Metropol-cikk megjelenése előtt, hogy S. Máriát gazdasági bűncselekményért jogerősen elítélték?
  • Lát-e ebben problémát abban az esetben, ha hivatalosan vagy formálisan, esetleg baráti szívességből segíti az ön munkáját?

Amint válasz érkezik Magyar Pétertől, mi is frissítjük cikkünket.

Valódi Hírek