A kegyelmi botrány is terítékre került: Rétvári Bence elvörösödött fejjel hápogott a parlamentben (+videó)

Ennél kicsit több választ illene adni.

A parlament hétfői ülésén a napirend előtti felszólalásokban a kegyelmi botrány is terítékre került. Úgy tűnik, a Fidesznek még mindig nincs mondanivalója arról, ami a gyermekotthonokban zajlik.

Rettenetesen szomorú a kép a gyermekotthonokban

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője felszólalásában többek között a kegyelmi ügyre emlékeztetett. Képviselőtársaival több gyermekotthont is meglátogattak az elmúlt hetekben, és amit láttak,

„az tökéletesen alátámasztja azt, amit a sajtóból vagy az ombudsmani jelentésekből tudunk.

Méltatlanul alacsony bérek, brutális túlterheltség, fluktuáció és munkaerőhiány, a szakmai és emberi támogatás hiánya”

– mondta.

A politikus rámutatott: közel 300 pszichológus írt nyílt levelet arról, hogy

az óvodás és iskolás gyerekek szoronganak, depressziósak.

Rétvári Bence válasz helyett személyeskedni kezdett. Mint mondta, türelmetlenül várta, hogy a képviselő

„végre tart egy beszámolót arról, amit hetek óta vár a közvélemény. Számtalan kérdést kapott ön itt a parlamentben és a sajtóban azzal kapcsolatban, hogy amikor ön három évig Újbuda alpolgármestere volt, többek között felügyelte az óvodákat is.”

Az államtitkár a kegyelmi botrány helyett az újbudai ped0filügyről beszélt, amelyben szerinte Orosznak „lassan két hónapja egy szava, egy mondata, egy állítása nem volt”. Rétvári Bence elfelejtette megemlíteni, hogy az ügyben az előző fideszes vezetés is érintett lehetett. Éppen a XI. kerület jelenlegi DK-s polgármestere, László Imre tett a Szivárvány Óvodóban történt bántalmazási ügy nyilvánosságra kerüléséért.

Kapcsolódó: Hivatalos: Pert nyert Újbuda polgármestere a fideszes szennymédia ellen

A választási törvény megsértéséről

Vajda Zoltán, az MSZP képviselője emlékeztetett arra, hogy a Kúria kimondta: Szatmáry László XVI. kerületi fideszes önkormányzati képviselő megsértette a választási eljárásról szóló törvényt.

Szatmáry ugyanis egy óvodai nyílt napon kampányolt.

Az MSZP képviselője szerint megdöbbentő, hogy miközben a kormánypártok a gyermekvédelemről beszélnek, tárgyiasítják a gyerekeket.

Répássy Róbert válasz helyett gyurcsányozott egyet. Ezek után az államtitkár Varju László ügyét említette, majd arra kérte Vajdát, hogy: „szólítsák fel szövetségesük képviselőjét, hogy távozzon a közéletből”.

A parlamenti közvetítést itt nézheted meg:

(Parlament Max/Youtube)

Valódi Hírek