Horror az egészségügyben: Összeomlott Budapest egyik legnagyobb kórháza, leálltak az osztályok

Máshol látják el a betegeket.

A karácsonyi bejelentést követően most több osztály is leáll a II. kerületi Észak-budai Szent János Centrumkórházban. Az információk szerint az intézményben előreláthatóan jó ideig nem is fognak működni ezek az osztályok.

A kórház karácsony előtt közölte, hogy az intézmény kardiológiai osztályán annyira le kellett csökkenteni a fekvőbeteg ágyak számát, hogy nem tudják már ellátni a II. kerületi pácienseket. Minderről Kunetz Zsombor számolt be Facebook-oldalán.

Az orvos pénteken közzétett újabb bejegyzésében arról írt, hogy még több osztály húzta le a rolót: a II. kerületi kórházban

  • a gasztroenterológia,
  • az endokrinológia,
  • az anyagcsere osztály
  • és a neurológia állt le,
  • de nem tudják ellátnia a pácienseket a stroke-ügyeleten sem, mivel

mostantól az sem lesz.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztálya által kiadott dokumentum szerint 2024. március 31-ig egészen biztosan nem fognak működni az említett osztályok, mivel a változások eddig érvényesek. Az érintett betegeket más intézményekben látják majd el – közölték.

Kunetz Zsombor bejegyzését alább közöljük:

„Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy földbe állt az Észak-budai Szent János Centrum Kórház a II- kerületi ellátás tekintetében biztosan, de úgy egyébként is. Karácsony előtt a III. Belgyógyászat a Kardiológia jelentette be, hogy nem tudja ellátni a II- kerületi betegeket, most a Gasztroenterológia, az Endokrinológia és anyagcsere Osztály, valamint a Neurológia állt le a II. kerület számára teljesen, valamint ezen kívül Neurológia még az I. az Endokrinológia a XII. XXII. kerületek számára is.

Nem tudja ellátni a János Kórház a Storke ügyeleti feladatait, és a gyomor-bélrendszeri vérző betegek akut ellátását sem az érintett kerületekben.

A belgyógyászati és a neurológiai ellátás kiesésével

a János Kórház nemhogy centrumkórháznak, de kórháznak sem nevezhető.

A háttérben valószínűleg a bérnővéri rendszer kiirtása szerepel, amely a jelek szerint megfelelő hatásvizsgálat és kockázatbecslés nélkül történt a szokásos primitív, bumfordi módon.

Külön érdekessége a dolognak, hogy az Excel-táblák bajnoka Takács Péter egészségügyi államtitkár

éppen abban a Szent János Kórházban volt főigazgató is, amely most így leáll.

Főigazgatóként pedig, ismernie kellett volna azt, hogy az általa irányított intézmény milyen mértékű bérnővéri szolgáltatást vesz igénybe, ennek megszüntetése mennyire veszélyeztetheti az ellátást.

Úgy tűnik ezek a szempontok nem, így

a vérző, vagy Stroke-os betegek életének megmentése sem fontos,

csak a ködös elképzelések minden áron átverése számít.

A Szent János Kórház főigazgatója továbbra is helyén van, ahogyan az államtitkár is.

Azt is érdemes végiggondolni, hogy

ha ez a helyzet Budapesten, akkor mi lehet a helyzet a megyei intézményeknél, vagy a kisebb kórházakban.

A reform sikeres, csak a betegek nem élik túl!”

(Kunetz Zsombor/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/12/23/ennyi-volt-az-egyik-legnagyobb-budapesti-korhazban-nem-tudjak-ellatni-a-betegek-egy-reszet

Valódi Hírek