Nagy dobásra készülhet Orbán; hamarosan a nagyközönség elé áll a kormányfő

Vajon miről szól majd a mondandója?

Közeleg az év utolsó kormányinfója: a szokásoktól eltérően nem Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő lesz a középpontban.

Csütörtökön 10 órakor Orbán Viktor is kiáll a nagyközönség elé, hogy egy nemzetközi sajtótájékoztató keretében számot adjon az idei esztendőről – derült ki a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményéből.

A kormányfőnek minden bizonnyal akad beszédtémája: magyarázkodhat például Ukrajna pénzügyi megsegítésének vétója, a javarészt továbbra is befagyasztott uniós források, valamint a török elnökkel kötött friss megállapodások miatt.

Mindemellett szóba kerülhet a pekingi látogatása, de beszélhet arról is, amikor Argentínában összefutott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Továbbá a hazai intézkedések közül téma lehet a „szuverenitásvédelmi törvény”, de a földgázszállítás, a tömegközlekedéssel összefüggő zűrvar, valamint az Európa-rekorder magyar infláció is terítékre kerülhet.

A miniszterelnök a minap arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az idei év utolsó kormányülését is megtartották a Karmelitában. A követőit azonban nem nyűgözte le az esemény, sőt, több csípős kommentet is hagytak a kormányfő Facebook-posztja alatt.

Valódi Hírek