Súlyos módosításokra készülnek Orbánék: Semjén már belengette a legújabb elképesztő tervüket

Hatalmas változásokat akarnak.

Kedd este Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtott egy javaslatot

Magyarország Alaptörvényének tizenkettedik módosítására.

Eszerint

„Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége. Az alkotmányos önazonosság védelme érdekében sarkalatos törvénnyel létrehozott, független szerv működik”.

A dokumentum azt is rögzíti, hogy a haza védelme nemzeti ügy, így

minden állampolgár köteles a haza védelmére.

Emellett arra is javaslatot tettek, hogy a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagja jogállásával összefüggésben

szakszervezet ne alakulhasson és tevékenykedhessen.

Mint írták, a honvédség hivatásos állományú tagja jogállásával összefüggésben működő más érdekképviseleti szervezet a kormány rendeletében meghatározott sajátos szabályok szerint alakulhatna és a működhetne.

Továbbá kitértek arra is, hogy törekednek az új műszaki megoldások alkalmazására, az ügyek digitális intézése elsőbbséget élvez, amelyhez az állam törvényben meghatározottak szerint mindenki számára egy egyedi digitális azonosítót biztosít.

Indoklásuk szerint a javaslat célja

a honvédelemmel kapcsolatos alaptörvényi rendelkezések módosítása,

valamint a digitális állampolgársággal és az idegenrendészeti joganyag változásával összefüggő változtatások átvezetése. A dokumentum emellett tartalmazza a „szuverenitásvédelem” érdekében szükséges kiegészítéseket – fűzték hozzá.

Mint írtuk, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető kedden bejelentette: „biztosan benyújtja” az úgynevezett „szuverenitásvédelmi” törvényjavaslatot a Parlamentnek. Kocsis kivételesen igazat mondott, ugyanis benyújtották „nagyszabású” javaslatukat, amelynek értelmében még belföldről sem kaphatnak támogatást az ellenzéki pártok. Emellett döntöttek egy új államigazgatási szerv felállításáról, amelyet Szuverenitásvédelmi Hivatalnak neveztek el.

A kedd esti javaslat indoklásában úgy fogalmaztak: a megfogalmazott célok megvalósításáért egy, a szuverenitás védelmét ellátó független szerv jönne létre, amely nem egyedüliként látná el az alkotmányos önazonosság részét képező szuverenitás védelmét, ám a szerv külön sarkalatos törvényben meghatározott eljárásrend szerint lenne jogosult vizsgálni a külföldi beavatkozást.

A digitalizációval kapcsolatban már korábban is fejtegette a kormány az álláspontját: nemrég Rogán Antal jelentette be, hogy pár éven belül már semmilyen igazolványra nem lesz szükségünk, ugyanis egy mobilalkalmazáson keresztül igazolhatjuk majd magunkat. A biztonsági aggályokkal kapcsolatos kérdéseket, azzal hárította, hogy a a Facebook és a Google „már most többet tud az emberekről, mint az állam bármikor fog tudni”. Ugyanakkor ismerve a Pegasus-botránnyal kapcsolatos előzményeket, nem merész dolog feltételezni, hogy a kormány a jövőben beköltözhet az otthonunkba.

Valódi Hírek