Fotóval: Brüsszelbe suhant Orbán, majd rögvest üzent a világnak

Már a belga fővárosban van a kormányfő.

Elkezdődött a brüsszeli uniós csúcstalálkozó, és a jelek szerint bármilyen téma kerül terítékre, Orbán Viktor válasza ez lesz:

„Ukrajna EU-csatlakozásáról tárgyalni nem időszerű. Nem támogatjuk!”

A kormányfő legújabb Facebook-posztja erről árulkodik, de Orbán már többször kifejtette az álláspontját, legutóbb szerdán a Parlamentben, ahol közölte: a kabinet véleménye szerint Ukrajna nem teljesítette a közösséghez való csatlakozás feltételeit.

A miniszterelnök egy ideje már azon ügyködik, hogy a szomszédos ország csatlakozásáról szóló tárgyalások

szóba se kerüljenek a mostani csúcstalálkozón.

Bár Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pár napja arról nyilatkozott, hogy a kormány nem enged a nyomásgyakorlásnak és a zsarolásnak, nem változtat az álláspontján, a minap épp Orbán Balázs élt ezzel az eszközzel. A miniszterelnök politikai igazgatója közölte: a magyar kormány akkor ad zöld utat Ukrajna uniós támogatásának,

ha megnyílnak a brüsszeli pénzcsapok.

Az Európai Bizottság eközben a befagyasztott uniós pénzek egy részét odaítélte Magyarországnak, a döntés pedig hatalmas felháborodást váltott ki a közösség politikusai között.

Ugyanakkor nincs oka örömtáncot járni az Orbán-kormánynak: ahhoz, hogy a teljes összeget folyósítsák, még rengeteg feltételt kell teljesíteniük, egy botlás a részükről pedig az uniós pénzek újbóli befagyasztását jelentheti.

(Orbán Viktor/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek