Videóval: Orbán Viktor megérkezett Brüsszelbe, és most aztán tényleg „megvédi” Európát

Méltatták a két ország „kiváló kapcsolatait”.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben kétoldalú megbeszélést folytatott Ana Brnabić szerb kormányfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

A tárgyaláson, amelyen részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter is, méltatták a két ország „kiváló politikai és gazdasági kapcsolatait” és az elmúlt időszak „közös fejlesztéseit”, külön kiemelve a felújított Szeged-Szabadka vasútvonal üzembe helyezését.

Orbán Viktor nehezményezte: nem tisztességes, hogy míg Brüsszel Ukrajna esetében „indokolatlan kivételeket tenne„, gyorsítaná az EU-csatlakozás folyamatát, addig a Nyugat-Balkán országai esetében indokolatlanul lassítja a tárgyalásokat.

Mint megírtuk, Orbán szerdán délelőtt az Országgyűlés ülésén ismertette Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatos különutas álláspontját. A nap folyamán pedig az is kiderült, hogy az EU feloldott Magyarország számára 10 milliárd eurónyi uniós forrást.

„Szerintünk Ukrajna csatlakozása katasztrofális következményekkel járna Magyarország, de az egész Európai Unió számára is. Nyilvánvaló, hogy tönkretenné az európai gazdákat, tönkretenné az Európai Unió költségvetését,

korrupciót és állandó háborús veszélyt honosítana meg Európában”

– osztotta meg lázálmait a miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videójában.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Kapcsolódó:

Orbán megszólalt a Parlamentben, és rögtön súlyos bejelentést tett

https://nyugatifeny.hu/2023/12/13/itt-a-bejelentes-10-milliard-euroba-kerult-orbanek-meghajlasa

Valódi Hírek