Novák Katalin pofátlanul beintett a nyugdíjasoknak — Szabó Tímea nekifutásból ment neki

Elképesztő cinizmus.

Nem tervezi a kormány, hogy országos ellenanyag-mérési programot indít – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán.

Azzal, hogy a 60 év felettiek jelentős hányadánál nem alakult ki védettség a Sinopharm oltás második adagját követően sem, Gulyás Gergely szerint sincsen semmi probléma.

Szabó Tímea közösségi oldalán reagált Novák pofátlan kijelentésére:

„Az a nyugdíjas, aki kíváncsi arra, hogy van-e ellenanyag a szervezetében, úgyis kifizeti magának a Covid antitest-szűrést – mondta együttérzően Novák Katalin családminiszter.

Azaz fizessenek a nyugdíjasok!

❗Szép. Azok után, hogy nemrég 2 nagymintás szűrővizsgálat is kiderítette, hogy a kínai Sinopharm vakcina két dózisa után a 60 évnél idősebbek egyharmadánál, a 80 évnél idősebbek pedig felénél egyáltalán semmilyen védettség nem képződött a coviddal szemben, a kormány úgy döntött: nem segít ezeknek az embereknek. Hogy miért? Csak.

❗Nézzük meg, hogy mire is kéri Novák miniszterasszony a nyugdíjból élő időseket a nem mellesleg elszabadult élelmiszerárak idejének kellős közepén: az olcsóbb labor vizsgálat ára – ami az antitestek megfelelő mennyiségét mutatja ki – 11.000 forint. A komplexebb vizsgálat, ami az antitesteket és a T-sejtes immunválaszt is vizsgálja már

40-50 ezer forintba kerül.

❗Egy idős házaspárnak tehát alsó hangon 22 ezer, ha biztosra akar menni, 100 ezer forintjába kerül az antitest vizsgálat. Erre mondja Novák Katalin, hogy fizessék ki!

❗Mindezt ráadásul azért, mert ezek az idős emberek hittek a kormánynak akkor , amikor azt szajkózták, hogy minden vakcina ugyanolyan hatásos, csak a baloldal oltásellenes.

❗Lehet, hogy Novák Katalinnak egy kicsit kevesebbet kellene álablakpucolással, és egy kicsivel többet az emberek napi megélhetésével és megvédésével foglalkozni. Ez a pökhendi „fizesse ki, aki akarja” mondat ráadásul akkor hagyja el Novák száját, amikor már mindenki tudja, hogy

sajnos ősszel jönni fog egy negyedik hullám.

❗Több, mint egymillió magyart oltottak be a kínai Sinopharm vakcinával, köztük több, mint 600 ezren(!) 60 év fölöttiek. Ez azt jelenti, hogy 200 ezer idős embernek, akik Sinopharmmal lettek beoltva,

semmilyen védettsége nincs!

❗A Párbeszéd és Karácsony Gergely is hetek óta követeli, hogy a Fidesz-kormány azonnal biztosítson ingyenes antitest-szűrést és szükség esetén 3. oltást azoknak, akik nem váltak védetté a két Sinopharm oltás után! Karácsony ezt biztosította Budapesten, tessék ezt most országosan is lehetővé tenni! Meg kell védeni az idős embereket, nem hagyhatjuk őket magukra a 4. hullám előtt!”

 

Valódi Hírek