Na, most van gáz: Gyanúsan reagált a Rogán Antal bűncselekményeit érintő kérdésre Polt Péter

Mi a fene folyik itt? Polt Péter gyanúsan reagált Rogán Antal kihallgatása kapcsán.

Hadházy Ákos április 12-én fordult írásban kérdéseivel Polt Péterhez. Az országgyűlési képviselő információi szerint ugyanis

titokban kihallgatta az ügyészség Rogán Antalt,

a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert.

Súlyos kérdéseket kapott Hadházytól Polt Rogán Antal kihallgatása ügyében

A független képviselő arra várt választ a legfőbb ügyésztől, hogy:

  • Rogán Antalt tanúként hallgatta-e ki az ügyészség?
  • Milyen jellegű volt a kihallgatás?
  • Magatartásával, nyilatkozatával elősegítette-e a felderítést?

Polt Péter nem válaszolt érdemben a független képviselő kérdéseire. A legfőbb ügyész a nyomozás érdekeire hivatkozott. Azt írta: a Fővárosi Nyomozó Főügyészség Magyar Péter február közepén közzétett Facebook-nyilatkozatai alapján vesztegetés feljelentésének elmulasztása és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást február 21-én, egy magánszemély feljelentése alapján.

A Polt által jelzett időpontban Magyar Pétert még nem hallgatta ki az ügyészség. Azt a hangfelvételt is jóval később tette közzé, amelyen volt felesége, Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszélt, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl–Völner-ügy vádiratából.

Korábban Polt Péter közölte, hogy Magyar Péter túlárazós Partizán-interjúja ügyében indult nyomozás. Az azonban nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt, február 15-én.

Gulyás Gergelyt kihallgatta Polt ügyészsége a Rogánt érintő témában

Magyar február közepén többek közt arról írt, hogy megköszönné Gulyás Gergelynek, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradna vele tanúskodni a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Az ok: egy, az egész országot felkavaró büntetőügy.

Gulyás a legutóbbi Kormányinfón beszélt arról, hogy az ügyészség március 20-án tanúként meghallgatta a Schadl–Völner-perben készült hangfelvétel ügyében. Az ügyészség szerint a Schadl–Völner-ügyben senki sem tartott vissza vagy semmisített meg bizonyítékot.

A legfőbb ügyész múlt héten módosította az ügyészi szervezetekre vonatkozó iratkezelés, selejtezés szabályait.

Valódi Hírek