Dobrev Klára: Csak koalícióban lehet legyőzni Orbán Viktor rendszerét (+videó)

Orbán Viktorék 14 éves kormányzása teljesen tönkretette Magyarországot – figyelmeztetett Dobrev Klára.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök május elsején, Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulójának alkalmából volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerdai vendége. A Demokratikus Koalíció listavezetője többek között arról is beszélt,

nem fogják hagyni, hogy megosszák az ellenzéket.

Az ellenzéki együttműködésről

Mint mondta, Orbán Viktor rendszerét csak egy erős, együttműködni képes ellenzék tudja leváltani. Kiemelte, hogy számukra az a legfontosabb, hogy fent tudják tartani az együttműködést és a koalícióképességet. Hozzátette: ehhez kellenek liberálisok, tisztességes jobboldaliak és baloldali szociáldemokraták is.

Az ellenzék sokszínűségével kapcsolatban elmondta: képesek voltak megállapodni az ország jelentős részén az önkormányzati helyekről, amely több száz jelöltet jelent. Mint mondta, természetesnek tekinti, hogy vannak politikai ellentétek, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az esetek többségében sikerült a közös ellenzéki megállapodás, ez az együttműködési képességet pedig igyekeznek is fenntartani, hiszen csak így lehet legyőzni az Orbán-rendszert.

A közvélemény-kutatásokról

Azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban több egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatás is készült a pártok támogatottságára vonatkozóan, kifejtette: azt, hogy politikai erőként ki fog majd fennmaradni, azt természetesen a választók fogják majd eldönteni június 9-én.

„Én arra nagyon büszke vagyok, hogy az a szociáldemokrata zöld közösség, amit mi összeraktunk, az a legnagyobb ellenzéki erő és az is az ambíció, hogy ez az erő leváltsa majd Orbán rendszerét”

– mondta Dobrev Klára, kiemelve, hogy elkötelezett híve a koalíciós kormányzásnak.

A koalíciós kormányzás fontosságáról

„Meggyőződésem,

hogyha egy jó országot akarunk ebből építeni, akkor egy széles koalícióban kell kormányozni”

– mutatott rá az árnyékkormány vezetője, aki hangsúlyozta: Magyarország teljesen tönkrement Orbán Viktorék kormányzása alatt.

Rögzítette, nincs olyan szándékuk, hogy „mindenki tűnjön el”, ugyanakkor jelezte azt is, hogy minden választás előtt pár hónappal megjelenik valaki, aki azt mondja, hogy „mindenki bolond, mindenki tűnjön el, csak én vagyok helikopter, és mindenki más maradjon csöndben”. Mint mondta,

ez nem jó magatartás, hiszen már 2022-ben is láthattuk, hova vezet mindez.

Magyarország óriási bajban van

„Egyvalamit nagyon nem szeretek a magyar politikában: amikor valakinek az a politikája, hogy »figyelj, gyere ide hozzám, mert én utálom legjobban a többieket, én utálom legszellemesebben a többieket, én utálom legizgalmasabbnak a többieket«”

– hívta fel a figyelmet, megjegyezve, amikor erre épül a politika, az szerinte rendkívül veszélyes.

Az EU-s csatlakozásunk évfordulójával összefüggésben jelezte,

Magyarország jelenleg hatalmas bajban van,

hiszen azt látjuk, hogy az az ország, amely Kelet-Közép-Európa éllovasa volt, az mára gyakorlatilag az utolsó helyre süllyedt vissza (!).

Egész Európában már jobban élnek az emberek, mint Magyarországon

Mint mondta, édesapja bolgár volt, ezért jól ismeri a Bulgáriában uralkodó viszonyokat, így pontosan tudja, hogyan élnek ott az emberek. Ezzel kapcsolatban elmondta: őt rendkívül szíven ütötte az a statisztika, amely szerint a bolgár fizetésekből ugyanúgy lehet megélni, mint a magyar fizetésekből, vagy hogy

a román bérekből már jobban meg lehet élni, mint a magyar fizetésekből.

„Gyakorlatilag egész Európában jobban élnek már az emberek, mint nálunk!”

– hangsúlyozta, kiemelve, 2010 előtt nem ez volt a helyzet.

Magyarországnak szüksége van egy megbízható ellenzéki erőre

Elmondta, a DK–MSZP–Párbeszéd közös ellenzéki szövetség, egy rendkívül stabil közösség, amelynek nemcsak a városokban, de országszerte vannak szervezeteik, amelyek rendelkeznek programmal, valamint a civil szervezetek támogatását is magukénak tudhatják.

„Aki ránk szavaz, pontosan tudja, hogy mi honnan jövünk, hol vagyunk, mit képviselünk, és mit akarunk”

– mondta.

Dobrek Klára kiemelte, hogy Magyarországnak szüksége van egy megbízható ellenzéki erőre, egy biztos pontra ebben a zűrzavarban, majd hangsúlyozta: az is biztos, hogy

senkinek nem fog sikerülni egyedül leváltania Orbán rendszerét.

„Aki azt tűzi a zászlajára, hogy meg akarja semmisíteni bármelyik pártot, az bukásra van ítélve”

– rögzítette.

Videó:

Valódi Hírek