Gulyás Gergely úgy tudja, nem igaz, hogy visszadobta az EU a magyar helyreállítási tervet

Szerinte fake news.

„Valótlan állítás, hogy nem fogadta el az EU a magyar helyreállítási tervet” — mondta Gulyás Gergely szerdán a kormányinfón.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 7,2 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó magyar helyreállítási terv brüsszeli jóváhagyása nem zárul le a meghatározott, július 12-i határidőre, mivel az Európai Bizottság elégedetlen a magyar kormány korrupcióellenes intézkedéseivel. A Politicóra hivatkozva a hírt a legtöbb magyar portál közölte.

Gulyás azt mondta, hogy a helyreállítási alap ügyében hónapok óta zajlanak a tárgyalások, és az kétségkívül igaz, hogy az elmúlt két-három hétben már lezárt területekkel kapcsolatban a magyar kormány szerint abszurd követelésekkel állt elő a Bizottság.

Ezzel szemben Gulyás szerint az, hogy elutasították volna a tervet, vagy hogy ne lennének tárgyalások,

valótlan állítás.

Elmondta, hogy Magyarország ellen példa nélküli támadás zajlik a melegellenes törvény miatt is: úgy véli, jól látszik a civilizációs szakadék Magyarország és az Unió egyes részei között a gyermekek védelmét illetően.

„A magyar kormány a felnőttek életébe nem szól bele, de az óvodákba, iskolákba nem engedi be az LMBTQ-aktivistákat”

— fogalmazott.

Úgy gondolja, Magyarország korrekt partnerként jár el. Szerinte a kérdés az, hogy a Bizottság mennyire tudja függetleníteni magát a brüsszeli „politikai kampánytól”

— fogalmazott. A miniszter beszélt az uniós zöld kártyáról is: eddig több mint félmillió uniós zöld kártyát nyomtattak ki, aki pedig külföldre akar utazni, annak a Külügyminisztérium konzuli oldalán kell tájékozódnia, hogy milyen protokoll szükséges az adott országba történő beutazáshoz.

Miután az elmúlt hetekben több ízben is felmerült, hogy a kínai vakcina hatékonysága a 60 év felettieknél hagy maga után némi kívánnivalót, nyugdíjas szervezetek pedig ingyenes antitestmérést követelnek, Gulyás úgy reagált:

az antitestvizsgálat felelőtlenség, mert bizonytalan.

(Korábban a Videoton méretett antitestszintet a dolgozóin, és az derült ki, hogy ha nincs antitestes védelem, akkor T-sejtes sem alakult ki a Sinopharm-vakcina hatására — a szerk.)

Gulyás azt állította, hogy minden nálunk engedélyezett oltóanyag biztonságos, ebbe beletartozik a Sinopharm is, és az ENSZ szakjellegű szervezete is engedélyezte. Kérdésre azt mondta:

a balliberális újságírók ne tekintsék magukat virológiai szakembernek. Nem volt hajlandó értékelhető választ adni arra, mi lesz azokkal, akiknél nem alakult ki védettség két Sinopharm után sem.

Gulyás a kérdésre, hogy ha a helyreállítási alap forrásait a melegellenes törvény módosításához kötnék, változtatnának-e a jogszabályon? A miniszter szerint a zsarolás nem tartozik a Bizottság eszköztárába, ha pedig nem jutnak egyezségre, van lehetőség a vita rendezésére az Európai Bíróságon. Magyarország szerinte a bírósági ítéleteket mindig végrehajtotta.

A legújabb, minden eddigit felülmúlóan ostoba plakátkampányról röhögve elmondta:

a jó reklám felkelti a figyelmet, és láthatóan ez sikerült.

Hozzátette, hogy nagykorúnak tekintik a magyarokat, mindenki el tudja dönteni, kivel szimpatizál.

 

Valódi Hírek