Szabó Tímea kiakadt azon, ahogy Magyar Péter gyalázta Dobrev Klárát, bocsánatkérést vár

Ez lenne a „tisztelet és szabadság”?

Beszámoltunk róla, hogy az ellenzéki oldal egy része által is szektásan rajongott új jobboldali „messiás”, Magyar Péter minősíthetetlen hangvételű megjegyzéseket tett Dobrev Klára külsejére.

Magyar néhány napja „csak” lehülyézte a háromdiplomás, négy nyelven beszélő Dobrevet, amikor arról magyarázott: nem szeret galambokkal sakkozni. Most azonban még tovább süllyedt, és Dobrev külsejére tett olyan megjegyzést, amelyet Bayer Zsolt is megirigyelhetne.

„Dobrev Klára, ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.”

– ezt bírta mondani a nevében „tisztelet” szót tartalmazó párt politikusa.

Az eset miatt felháborodásának adott hangot Szabó Tímea, aki keddi videójában emlékeztetett rá, hogy az elmúlt 14 éves Fidesz-rendszerben a női politikusoknak ahhoz kellett hozzászokniuk, hogy a fideszesek negatív megjegyzéseket tesznek a külsejükre.

Szabó szerint még szomorúbb, ha ezt a fideszes nyelvezetet átveszik azok is, akik elvileg a kormány ellen küzdenek.

Szabó felolvasta Magyar Péternek a fent idézett ocsmány mondatait, majd hozzátette: teljesen egyértelmű, hogy Magyar itt Dobrev Klára külsejére tett negatív megjegyzést.

A Párbeszéd elnöke emlékeztetett, hogy korábban ő is megkapta fideszesektől, hogy „ne pofázz bele, kisanyám!”.

Szabó szerint a politikában minden kimondott szónak jelentősége van, és egy tévedés után lehet bocsánatot kérni, mert a bocsánatkérés nem gyengít, hanem erősít.

Viszont ha Magyar minden őt érő kritikus hangra úgy reagál, hogy az „rogáni propaganada”, akkor semmiben nem különbözik a Fidesztől.

A teljes videót itt tudod megnézni:


.

Valódi Hírek