Hivatalos: Pert bukott a kormány szócsöve Krekó Péter lejáratása miatt

Az Origo félremagyarázta és valótlanságokat állított Krekó egyik nyilatkozatáról.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú – április 26-án kihirdetett – ítéletében helyreigazításra kötelezte az Origot a Political Capital igazgatója, Krekó Péter elleni lejáratókampány miatt – közölte a politikai kutató, elemző és tanácsadó intézet a Facebook-oldalán szerdán.

Mint írják:

Az Origo félremagyarázta és valótlanságokat állított Krekó egy, a Politiconak adott elemzői nyilatkozatáról.

Az ítélet értelmében az internetes oldalnak közölnie kell a helyreigazítást az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül.

Krekó február közepén a Magyar Nemzettel szemben is megnyert egy pert, a kormánymédia dezinformációs és lejárató kampánya miatt további eljárások vannak folyamatban. Így többek között Bayer Zsolt ellen is személyiségi jogi pert indított, miután Krekó halálos fenyegetéseket kapott a publicista hamis állításai miatt.

Korábban mi is megírtuk, hogy Krekó a Political Capital elemzőjeként nyilatkozott a Politicónak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről.

Krekó kijelentéseit átvette a kormánypárti sajtó, köztük Bayer is, aki “az elmúlt évek legnagyobb gazemberségének” nevezte Krekó mondatát és petíciót indított „a baloldal oltásellenes kampánya” miatt.

 

Valódi Hírek