Megszületett az ítélet: Pert bukott a kormány szennymédiája Krekó Péter lejáratása miatt

A lapnak öt napon belül helyreigazítást kell közölnie.

A február 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet print és online kiadásait a tavaly év végén közölt, a Krekó Péter lejáratását megindító cikk miatt – derült ki a Political Capital péntek reggeli közleményéből.

Mint írják: a Magyar Nemzet néma volt a perben, írásban védekezést nem terjesztett elő, jogi képviselője pedig meg sem jelent a tárgyaláson.

Az ítélet alapján a print napilap címlapján, valamint az online kiadás nyitólapján a szerkesztőségnek helyreigazítást kell közölnie az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül.

Korábban mi is megírtuk, hogy Krekó a Political Capital elemzőjeként nyilatkozott a Politicónak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről.

Krekó kijelentéseit átvette a kormánypárti sajtó, köztük Bayer Zsolt is. A Fidesz alapító tagja, hírhedt polgárháborús uszító “az elmúlt évek legnagyobb gazemberségének” nevezte Krekó mondatát és petíciót indított „a baloldal oltásellenes kampánya” miatt.

A Magyar Nemzet pedig 2020. december 29-én közölt „Oltásellenességre játszhat a baloldal” című cikkében ugyancsak hamis színben tüntette fel Krekó Péter kijelentéseit, és azt állították, hogy a baloldali pártok számára azt a stratégiát javasolja a választásokra, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba.

„Ezzel szemben a valóság az, hogy Krekó Péter a Politico cikkében idézett nyilatkozatában a baloldali kampány és annak stratégiája szóba sem kerül, és Krekó nem is adott tanácsot a baloldali pártoknak a választási stratégia kapcsán.

Krekó Péter a cikkben idézett álláspontjával a magyar kormányt kritizálta, mert az orosz vakcina propagálásával szerinte a hivatalos uniós oltás népszerűségét is aláásta a kormány” – írja közleményében a Political Capital.

A Political Capital korábban azt is közölte, hogy a Magyar Nemzet mellett Bayer Zsolt ellen is személyiségi jogi pert indítanak, miután Krekó halálos fenyegetéseket kapott a publicista hamis állításai miatt.

Valódi Hírek