Elszólta magát Orbán haverja: Újra felforrnak az indulatok Magyarországon, ha ez megtörténik

Aleksandar Vučić Orbán Viktor kormányfővel, vagy legalábbis Magyarországgal tervez a jövőben.

2028-ban Szerbiában rendezik meg az Európai Liga döntőjét. Ennek kapcsán Aleksandar Vučić elnök közölte,

egy álma válna valóra, ha a jövőben Magyarországgal karöltve szállnának versenybe az olimpia megrendezéséért.

Mindeközben Surčinban megkezdődött a Nemzeti Stadion építése, a szerb elnök részletezése szerint ez ad majd otthon a 2028-as döntőnek – írta a balk.hu.

Aleksandar Vučić Orbán Viktor kormányáról nyilatkozott

Egy interjújában nemrég úgy fogalmazott, reményeik szerint „magyar barátaik” 2025 végéig, vagy legkésőbb 2026 februárjáig, márciusáig végeznek a magyar oldalon a Budapest–Belgrád vasútvonal munkálataival.

Szerbia 2024 végére teljesíti az építkezés ráeső részét. A politikus nyilatkozata azért is érdekes, mert korábban azt közölte, valószínűleg 2026 nyarára készül el a beruházás magyar szakasza.

Kapcsolódó: Egészen meglepő részletet árult el Orbánék ámokfutásáról a kormányfő szerb haverja

A szerb államfő javaslatáról

Lehet, hogy Aleksandar Vučić javaslatát, amely szerint vissza kellene állítani a hałálbüntetést Szerbiában, az állampolgárok többsége is támogatná egy esetleges népszavazás során, de életbe léptetéséhez alkotmánymódosításra lenne szükség – jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter pár hete a Pink Televízióban.

A szerb elnök április elején beszélt arról, hogy a legsúlyosabb esetekben ismét be lehetne vezetni az országban a hałálbüntetést. Vučić azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy kiderült, a március 26-án, a dél-szerbiai Bor környékéről eltűnt kétéves kislányt a szóbeszédekkel ellentétben nem a szülei adták el, és nem is rabolták el, hanem a helyi vízművek dolgozói ełütötték, majd hołttestét egy szeméttelepre dobták ki.

Kapcsolódó:

Visszaállítják a halálbüntetést? Sokat sejtető üzenetet küldött a köztársasági elnök kérése után a külügyminiszter Szerbiában

Valódi Hírek