Most érkezett: Kiperelte a DK, hogy kik gazdagodtak meg Orbán és Putyin piszkos gázalkuján

Éveken keresztül a világpiaci ár sokszorosáért adták el Orbánék az oroszoktól vett gázt a magyaroknak.

Másodfokon is pert nyertek

Másodfokon is adatigénylési pert nyert a Demokratikus Koalíció az állami gázkereskedő ellen – hívta fel a figyelmet lapunkhoz eljuttatott vasárnapi közleményében Molnár Csaba, árnyék-kancelláriaminiszter, a DK európai parlamenti képviselője.

Közölte: így végre megismerhetjük azokat a Fidesz-közeli nagyvállalatokat és milliárdosokat, akik

éveken át a világpiaci ár többszörösért adták el az oroszoktól vásárolt gázt a magyar embereknek.

Nyilvánosságra fogják hozni az adatokat

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete arra kötelezte az MVM gázkereskedőjét, hogy nevezze meg azokat a cégeket és kapcsolattartó személyeket, akik 2021 óta, az Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök által kötött gázalku keretében orosz gázt adtak el a magyar államnak – ismertette.

„Amint ezeket az adatokat megkaptuk, azonnal nyilvánosságra hozzuk”

– emelte ki.

Miért emelték hétszeresére a gáz árát?

A Demokratikus Koalíció szerint már bírósági ítélet kötelezi arra az Orbán-kormányt, hogy elárulja, kiknek a kedvéért emelték hétszeresére a gáz árát. Orbán és Putyin piszkos gázalkujával kizárólag a fideszes milliárdosok és nagyvállalatok jártak jól,

a magyarok viszont belerokkantak a gázáremelésbe

– mutatott rá.

Minél hamarabb meg kell szabadulni Orbán Viktorék kártékony kormányától

„Ezért kell minél hamarabb megszabadulnunk az Orbán-kormánytól. Ezért hoztuk létre a DK–MSZP–Párbeszéd közös listáját, amely már 26%-on áll a Závecz Researchnél.

Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni. Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájára!

– áll a közleményben.

Valódi Hírek