Egészen váratlan helyről kapott támogatást Magyar Péter – ezt nem teszik zsebre Orbánék

Molnár Róbert régóta kritikusa Orbánéknak, pedig korábban fideszes országgyűlési képviselő volt.

Mint ismert, Novák Katalin és Varga Judit lemondása után utóbbi exférje, Magyar Péter a közösségi oldalán jelentette be, hogy lemond mindkét állami társaságban betöltött pozíciójáról, mert nem akar egy olyan rendszer része lenni, amelyben a felelősök nők szoknyái mögé bújnak.

Magyar az utóbbi napokban igen aktív a Facebookon, rendre az Orbán-rendszer működéséről posztol. Varga exférje a Partizánnak adott interjújával robbantott. Mint mondta, változásokra van szükség, ha nem akarjuk, hogy a gyermekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel.

Kapcsolódó: Varga Judit exférje ismét megszólalt, és most Orbánról borított

Molnár Róbert kommentben reagált

Magyar asztalt borított, ez pedig vegyes érzelmeket váltott ki az emberekből. Akadnak olyanok, akik kritizálják Varga exférjét, nem értik, hogy miért hallgatott ilyen sokáig. Ugyanakkor sokan a támogatásukat fejezték ki a kommentszekcióban, valamint felhívták a figyelmét az esetleges következményekre.

Volt aki azt írta:

„Hordjál testkamerát, gyerekeidet, lakásodat, autódat is őríztesd! Jobb elővigyázzatosnak lenni, hogy ne tudjanak ártani.”

Az egyik legérdekesebb hozzászólást a hvg.hu szúrta ki. Kübekháza jelenlegi független polgármestere, Molnár Róbert, – aki korábban fideszes országgyűlési képviselőként is tevékenykedett –, ezt a kommentet írta:

„Én is a Fidesz frakciójában ültem (2000-2002), de amikor azt láttam, hogy »ez lenne a polgári Magyarország«, akkor köszönöm, nem kértem belőle.

(…) 1998-ban még hittem nekik, de aztán láttam, hogy sötét, ördögi lett a rezsim”.

A portál felkereste Molnárt, aki a református gyülekezet tagja, így komoly kritikával illette a kegyelmi botrányban érintett Balog Zoltánt. Kübekháza polgármestere régóta nyíltan bírálja a NER-t, a Fideszt, valamint Orbán Viktorék stílusát.

Véleményének hangot is adott több egyházi kötődésű eseményen, ám 2016-ban „valami történhetett”, szerinte Balog szólhatott ellene, és így nem engedik őt előadásokat tartani. Meglátása az, hogy

a református egyház ilyen szempontból pont úgy működik, mint a kormányzat.

A település vezetője arról is beszélt, hogy

„polgármesterként akkor tudsz nyertes pályázatot beadni, ha benyalsz a rendszernek”.

Mint mondta, a Fidesz választókerületi elnöke egyszer úgy fogalmazott neki:

„Robi, ha nem pofázol, kapsz pénzt, állj be a sorba, mert amúgy meg jól csinálod”.

Novák Katalin és Varga Judit lemondásához hozzáfűzte, hogy szerinte ezek az emberek nem voltak szabadok, csupán rabok. Mint mondta, könnyű a rendszer ellenségévé válni.

Ugyanakkor Magyar fellépése és a kegyelmi botrány okozta közhangulattal kapcsolatban úgy véli, a rendszer bukása nem kérdéses, csupán az, hogy mikor fog bekövetkezni.

„Recseg-ropog, repedezik a NER”

– jelentette ki, hozzátéve: mindenkinek van egy kalapács a kezében, amellyel ütést tud mérni a rendszerre, így minden csapással egy újabb repedés keletkezik.

Kapcsolódó cikkek:

BRÉKING: Hétfő este újra üzent a Fidesz-maffiának Magyar Péter – Mindenre elszánt a NER-ből kiugrott ügyvéd

Egyre durvul a botrány: Kedd este újabb bizonyítékkal állt elő Magyar Péter

Magyar Péternek sikerült, ami eddig senkinek: Kiugratta Tiborcz Istvánt a bokorból

Valódi Hírek