Videóval: Varga Judit exférje élő adásban szabadította el a belpolitikai poklot

Magyar Péter interjút adott a Partizánnak és borított.

Mint ismert, szombaton lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter. A döntés annak apropóján született, hogy a két politikusnak nagy szerepe volt egy tavalyi megdöbbentő kegyelmi döntésben.

Ahogy beszámoltunk róla, Novák kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott a volt intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról.

A lemondás után Varga Judit exférje, Magyar Péter a közösségi oldalán jelentette be, hogy lemond mindkét állami társaságban betöltött pozíciójáról.

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak”

– fogalmazott.

Az exférj a minap arról írt a Facebookon, hogy jól ismeri a rendszert, rövidesen beindul Orbán Viktor és Rogán Antal propagandagépezete, de meglátása szerint van egy pont, amikor már nincs hova hátrálni.

Magyar Péter friss interjújában borított

Magyar Péter vasárnap a Partizán-interjúban részletezte a történteket. Mint mondta, távozása semmilyen reakciót nem váltott ki a fideszesekből, bár a hozzá közel állók óva intették, mielőtt posztolt a közösségi oldalán. Ugyanakkor elmondása szerint a bejegyzései tartalmai nem újak, de addig nem beszélhetett ezekről a dolgokról, amíg az exfelesége a rendszer része volt.

Az interjúban arról is szót ejtett, hogy bár soha nem áll majd a „másik oldalra”, ki kell mondani, hogy

ez így nem mehet tovább.

Véleménye szerint változásokra van szükség, ha nem akarjuk, hogy a gyermekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel.

Kifejtette, hogy felháborította, ahogy a jobboldali sajtó Rogán irányításával bánt a köztársasági elnökkel, függetlenül attól, hogy milyen döntést hozott. Hozzátette,

nem érti, hogy a fideszes szavazók ezt hogy nyelik le.

Magyar részletezése szerint kegyelmet általában gondatlanságból elkövetett bűncselekmények kapcsán szokás adni, vagy olyan kiemelt eseteknél, amelyek kapcsolódnak a politikához. Ez nem úgy zajlik, hogy a köztársasági elnök, vagy az igazságügyi miniszter gondol egyet, és megadja, hanem komoly egyeztetések zajlanak a háttérben – mondta.

Megjegyezte, hogy a Budaházy-ügyről is tárgyalt a Fidesz-elnökség.

Válásáról is beszélt, elmondása szerint behívták a Karmelitába, és közölték vele, hogy milyen választási lehetőségei vannak. Magyar visszautasította, hogy külföldre menjen dolgozni. Rövidesen a Diákhitel Központban (amelyet akkor ő vezetett) megjelent a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, amely azonnali vizsgálatot folytatott. Ez az első válási kísérletüknél történt, később Varga és Magyar viszonya rendeződött, a vizsgálat is lezárult.

Kapcsolódó: Megszólalt az Orbán-rendszert kutató történész a Novák–Varga páros bukása után

Rogánnal összefüggésben úgy fogalmazott:

ő testesíti meg a problémát a kormányban.

Bár Magyar a napokban súlyos kritikákkal illette a rendszert, szerinte most

nagyon figyelnek majd arra, hogy egy haja szála se görbüljön, hiszen az gyanús lenne.

Mint mondta, volt neje Mary Poppinsként libbent a hatalom színterére, ez pedig sokaknak nem tetszik a Fideszben.

Valódi Hírek