„Remélem, a negyedik vereséget már nem élik túl”: Orbán szerint aki változást akar, az a kormányra szavaz

Egészen elképesztő interjú készült a miniszterelnökkel.

Hosszú interjút készített a Mandiner Orbán Viktorral, aki megint hozta a formáját: Oroszország, migráció, genderpolitika és kommunizmus. Összefoglaltuk az interjú legfontosabb kijelentéseit.

Orbán már az interjú elején megszakértette, hogy mi az oka az orosz-ukrán háború kitörésének.

„A NATO folyamatosan bővült kelet felé, és Oroszországnak ez egyre kevésbé tetszett. Az oroszok két követeléssel léptek fel: Ukrajna nyilvánítsa ki semlegességét, a NATO pedig azt, hogy nem fogja felvenni Ukrajnát. Ezeket a biztonsági garanciákat az oroszok nem kapták meg, ezért úgy döntöttek, hogy háborúban fogják azokat megszerezni.”

– magyarázta Orbán, gyakorlatilag a NATO-t és

Ukrajnát hibáztatva

a háború kitöréséért. Azért hozzátette, hogy Magyarország elítéli azt, aki az erőszak útját választja, és segítünk a béke megteremtésében. A békének van is realitása:

„Az oroszok ugyanazt követelik, mint eddig. Miután a katonai erőfölény az oroszok oldalán van, csak idő kérdése volt, hogy elkezdődjenek a tárgyalások.”

A riporter Putyinról is kérdezte a magyar miniszterelnököt, aki elmondta, hogy korrekt embernek ismerte meg, aki mindig betartotta a megállapodásokat.

Mivel Oroszország a háború után is létezni fog, ezért nem szakítjuk meg az együttműködést az oroszokkal — jelentette ki Orbán. Marad Paks II. is.

Az ellenzékkel nem ért egyet, Magyarország semmiképpen nem fog fegyvereket küldeni, nehogy orosz katonákat lőjenek le vele:

„Az ellenzék fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni. Ez azt bizonyítja, hogy nincs rutinjuk, nincs tudásuk, és hiányzik belőlük a felelősségérzet.”

– fogalmazott. Elmondta, hogy kizárólag humanitárius segítséget küldünk Ukrajnának, benzint, élelmiszert és alapellátási cikkeket.

Orbán arról is beszélt, hogy az amerikai befolyás visszaszorulóban van, és nemsokára Kína lesz a világ legerősebb gazdasági és katonai hatalma. Szerinte

ez nem feltétlenül rossz dolog,

mert az amerikaiak ránk kényszerítik a liberális gondolkodásmódot, míg a kínaiak szerinte nem fogják megmondani, mit gondoljunk a világról.

Angela Merkelnek a munkáját elismeri, még akkor is, ha sok mindenben nem is értett vele egyet:

„ő volt az, aki beengedte a migránsokat, aki föladta a német családpolitikának azt a sarokkövét, amely a hagyományos családmodellt védte, de ő volt az is, aki olyan energetikai pályára terelte Németországot, amelyről nem tudni, életképes lesz-e.”

Azonban akármennyire is rossz volt a Merkel-éra,

ezután csak még rosszabb lesz,

mert baloldali vezetése lett Németországnak.

Ezután a belpolitika is szóba került. Orbán biztosított mindenkit, hogy a családiadó-visszatérítésnek, a hitelmorató­rium meghosszabbításának, az szja-mentességnek és a tizenharmadik havi nyugdíjnak az ellenzék vádjaival szemben semmi közük sincsen a közelgő választásokhoz.

A 25 év alattiak szja-mentessége miatt attól tart, hogy emiatt sokan fognak az iskolából kilépve úgy dönteni, hogy inkább dolgoznának, és nem vállalnak gyereket:

„25 éves korban tehát erős impulzust kell kapnia, hogy

az elhalasztott gyerekvállalást pótolhassa.”

– mondta.

A jövőben a hadseregre még többet fognak költeni, annak ellenére, hogy már eddig is több tíz milliárdot öltek bele. Azért van erre szükség, mert a Gyurcsány-kormány 12 éve, 2010 előtt elhanyagolta a katonákat.

„Képzeljék el, hogyan állnánk a mostani helyzetben, ha ők lennének kormányon.”

– riogatott az ellenzékre célozva.

Az utolsó téma az április országgyűlési választások és népszavazás volt. A népszavazást nagyon fontosnak tartja:

„A nyílt társadalom hívei megtámadják a nemzetet és a családot, majd a tömeges migrációval gyengítik az identitásunkat. Most pedig a gyerekeinket akarják elbizonytalanítani. Ezt nem hagyhatjuk! Magyarország szabad ország, felnőttként mindenki úgy él, ahogy akar. „

A miniszterelnök figyelmeztetett a választások valós tétjére is: fennáll a veszélye, hogy a kommunisták egy újabb nemzedéke visszajön, mert a kommunista szívós fajta.

„Azt remélem, hogy a negyedik vereséget

már nem élik túl a kommunisták.

Ha tudunk nyerni negyedszer, akkor azzal több legyet ütünk egy csapásra.”

Szerinte, aki változást akar, annak a kormányra kell szavaznia:

„Ha tehát valaki igazi változást akar a magyar belpolitikában, most nem a kormányt kell leváltania, hanem az ellenzéket átalakítania. Ez hoz valódi változást. Erre csak a választók képesek.”

Valódi Hírek