Felkapcsolták a lámpát Orbánnál? Kiadta az utasítást egy égetően fontos ügyben (+videó)

Orbán Viktor Nagy Márton és Pintér Sándor minisztereknek adta ki az utasítást. Megszólalt az érintett kerületi polgármester.

A kormány górcső alá vette Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét. Megállapították, hogy a VII. kerületi Gozsdu udvar és környéke a rendezvények miatt kiemelt figyelmet, kormányzati beavatkozást igényel – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Orbán Viktor már utasította két miniszterét, Nagy Mártont és Pintér Sándort, hogy intézkedjenek a helyzet rendezése érdekében. A nemzetgazdasági miniszternek meg kell vizsgálnia egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét, amíg a belügyminiszternek Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítéséért biztosítania kell a szükséges hatósági erőt.

Októberben írtunk arról, hogy a VII. kerület polgármestere, Niedermüller Péter arra kérte a lakosságot, online kérdőívben mondják el a véleményüket a kérdésben, miszerint a dohányboltok árusíthassanak alkoholt este 10 óra után, vagy sem.

„A közterületi alkoholfogyasztás országszerte, így Budapesten is rengeteg problémát okoz, éppen ezért alkotnak az önkormányzatok, többek között mi is olyan szabályokat, amelyek megtiltják az üzleteknek, hogy 22 óra után szeszes italt áruljanak.

Csakhogy nálunk is vannak éjjel-nappal nyitvatartó nemzeti dohányboltok, amelyeknek a működését a kormány jóvoltából nem szabályozhatjuk.

Ez viszont komoly probléma, mivel a trafikokban vásárolt alkoholt sokan az üzlet előtt,

az utcán hangoskodva fogyasztják el, ami zavarja a lakosok nyugalmát

– fogalmazott akkor a Facebookon.

Egyik friss bejegyzésében arról írt, hogy már többször is küldött levelet a Belügyminisztériumnak, felhívva a figyelmet a helyzet súlyosságára.

„A kormány mindaddig, amíg be nem köszöntött a kampány nem gondolta, hogy foglalkoznia kellene az erzsébetvárosiak gondjaival”

– hangsúlyozta Niedermüller Péter.

Idéztük a kerület polgármesterének Facebook-posztját

„Bár a belügyminiszternek már többször írtam levelet – legutóbb május elején –, hogy legyen több rendőr Erzsébetvárosban, de a válasz nem tőle, hanem kedd este (mikor máskor?) kormányhatározat formájában Orbán Viktortól érkezett meg.

A kormány mindaddig, amíg be nem köszöntött a kampány nem gondolta, hogy foglalkoznia kellene az erzsébetvárosiak gondjaival.

Most azonban két dologról is rendelkezik a kormány, egyrészt a nemzetgazdasági miniszternek meg kell vizsgálnia egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét Belső-Erzsébetváros területén, másrészt pedig a belügyminiszternek biztosítania kell Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítése céljából a szükséges rendőri erőt.

Ezek pontosan azok az intézkedések, amelyeket én is követeltem 2019 óta több alkalommal.

Megkésett intézkedések, de üdvözöljük őket, sőt a segítségünket is felajánljuk. Éppen ezért ma reggel felkértem az ingatlangazdálkodásért felelős önkormányzati cégünk vezetőjét, vizsgálja meg, hogy Belső-Erzsébetvárosban van-e olyan önkormányzati ingatlanunk, amely a célnak megfelelő lehet

Amennyiben van, akkor azt ingyenesen felajánljuk a rendőrség számára, sőt a fenntartási költségekhez is hozzájárulunk.

Mindezek mellett a már biztosítottakon felül, további szolgálati lakásokat is felajánlunk a rendőrség számára, amennyiben arra szükségük van.

Ezek most a leglényegesebb dolgok, amelyekkel segíthetjük, hogy minél hamarabb új rendőrőrs létesüljön Belső-Erzsébetvárosban és több rendőr legyen a kerületben.

Természetesen ezeken felül is készek vagyunk segítséget nyújtani, éppen ezért, hogy minél hatékonyabbak lehessünk,

megbeszélést kezdeményezek a nemzetgazdasági miniszterrel és a belügyminiszterrel.”

Niedermüller Péter szerda délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott

Mint mondta, a kormány kedd este megvilágosodott, majd hozott két olyan rendeletet, amelyek pontosan azokat az intézkedéseket tartalmazzák, amelyeket ő maga – a kerület polgármestere – és a kerület önkormányzata évek óta kért.

Az Orbán-kormány és a közbiztonság

Február 16-án, pénteken Orbán Viktor Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét látta vendégül Budapesten. Ekkor Pintér Sándor belügyminiszter is találkozott Hsziahonggal, továbbá a tárca közölte, hogy kínai–magyar rendészeti csúcstalálkozót tartottak a fővárosban.

Rövidesen bejelentették, hogy a tárcavezetők a rendészeti együttműködés megerősítéséről és a közös járőrszolgálatról szóló megállapodásokat írták alá. Az Európai Bizottság azonban nincs elragadtatva Orbán Viktor Kína-párti tervétől.

Minderről >>ITT<< írtunk részletesen.

Kapcsolódó:

Óriási botrány törhet ki Orbánék veszélyes akciójából: Kockázatos a kínai rendőrök magyarországi bevetése

Valódi Hírek