A Párbeszéd is kihátrált Márki-Zay mögül, Dobrev Klárát támogatja a párt elnökségi tagja

Erőss Gábor is a baloldali jelölt mellett érvel.

Ahogy arról beszámoltunk, először a Párbeszéd szóvivője, Barabás Richárd jelentette be, hogy az előválasztás második fordulóján az egyetlen baloldali jelöltre, Dobrev Klárára szavazott.

Miután pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció, Karácsony Gergely a lemondása után a jobboldali Márki-Zay Péter támogatására szólította fel a híveit, ám a Karácsonyt jelölő pártok sorban teszik világossá, hogy nem tartanak Karácsonnyal a jobboldalra.

Előbb az LMP, majd az MSZP is közleményt adott ki arról, hogy nem állnak be Márki-Zay mögé a második forduló előtt, ehelyett azt a jelöltek támogatják majd, akit az emberek az előválasztáson kiválasztanak.

Kisvártatva több MSZP-s politikus, többek közt Hiller István és Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter is világossá tette, hogy Dobrev Klárát támogatják az előválasztáson, mivel az egyetlen baloldali jelöltet tartják alkalmasnak nem csak arra, hogy legyőzze Orbán Viktort, hanem a kormányzásra is.

Vasárnap újabb párbeszédes politikus jelentette be, hogy Dobrevet támogatja. Dr. Erőss Gábor bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

MIÉRT SZAVAZOK DOBREV KLÁRÁRA?
Karácsony-árva zöld-baloldali vagyok én is, mint sok százezren. Tudom, hogy Karácsony Gergely őszintén hiszi, mint oly’ sokan, hogy csakis Márki-Zay Péter lehet az, aki legyőzheti Orbán Viktort.

Kutyaharapást szőrével, jobboldalit jobboldalival.

Úgy, hogy mögötte áll a baloldal. Lehet, hogy igaza van.

De én mást mondok.

A magyarok jólétet, s még inkább: létbiztonságot szeretnének. Nem még több migránsozásra, outingra és atyai pofonra vágynak (immár „baloldalról”), hanem bér- és nyugdíjemelésre. A családi adókevezmény haszonélvezőjeként is csak azt mondhatom: a minden gyermek után járó családi pótlékot kell duplájára emelni,

nem pedig a felső középosztály adókedvezményeit védeni.

Amikor Márki-Zay Péter először győzött Hódmezővásárhelyen, örömömben — és talán a gesztus varázserejében bízva –, akkor még ellenzéki önkormányzati képviselőként, Kocsis Máté irodájának ablaka alá írtam az alföldi város nevét — a Baross utcában, a hóba. Szóval megértem, hogy sokan hisznek benne.

De Hódmezővásárhely megyei jogú város. Márpedig a kistelepülések világa — ahol ez a választás el fog dőlni — más. Ha oda azzal megyünk kampányolni, hogy megőrizzük a jómódúak családi adókedvezményét, elkergetnek. Oda a jólét, a gondoskodás, a létbiztonság ígéretével és programjával kell menni.

Különben sem lehet valaki ellen az a legfőbb érv, hogy kinek a felesége! Ráadásul MZP-t is szépen össze fogják tudni „gyurcsányozni” a Habony-művek.

Illúzió azt képzelni, hogy nem lesz a kormánypropagandában belőle is „pedofil”, „sorosista”, „keresztényellenes”, „migránssimogató” Gyurcsány-báb (már el is készült a „Gyurcsány-show” újabb kisfilmje, melyben MZP — egy kontextusából kiragadott mondatával — épp Gyurcsányt dicséri.)

Egy női miniszterelnök-jelölt szimbolikus értelemben is megjeleníti a hatalomittas, önelégült és kíméletlen orbáni macsóvilág ellenpontját. Amikor Dobrev Klára az ápolónőkről, a tűzoltókról, a pedagógusokról vagy a panelprogramról beszél,

elhiszem neki, hogy komolyan gondolja.

Hogy tényleg szívén viseli az elesettek sorsát.

Tizenkét évvel ezelőtt én (akkor LMP-sként), baloldaliként és zöldként a 2010 előtti világgal szemben is határoztam meg magam. Párbeszédes, a Fidesszel szembeni összefogás híve azért lettem, mert 2012-re nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz mindennél pusztítóbb és gonoszabb.

És nem, nem csak az vele a baj, hogy lop, hogy korrupt! Hanem, hogy a társadalmat is készakarva zúzza szét, a bolygó és a gyerekeink jövőjét is tudatosan rombolja — hogy jobban uralkodhasson felettünk, felettük.

Ennek azzal vethetünk véget, ha odamegyünk minden elesett, kiszolgáltatott, munkanélküli, 3 műszakban minimálbérért gürcölő, vagy kisnyugdíjból tengődő magyarhoz, albérletét és tanulmányait ételfutárként finanszírozó egyetemistához, kézen fogjuk, és visszaadjuk neki az emberi méltóságát, a jövőbe vetett hitét. Meg a pénzét.

A gazságot nem csak igazságra, de igazságosságra is kell cserélnünk.

Bárki is győz az előválasztás 2. fordulójában, őt fogom támogatni! De szavazni Dorbev Klárára fogok.

Valódi Hírek