Szétrobbant a Karácsony-koalíció: AZ MSZP sem követi Karácsonyt a jobboldalra

A szocialisták nem állnak be a jobboldali Márki-Zay mögé.

Beszámoltunk róla, hogy pénteken délelőtt bejelentette visszalépését a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójától Karácsony Gergely, így Dobrev Klára egyedüli baloldali miniszterelnök-jelöltként maradt a versenyben.

Karácsony a két bent maradt jelölt közül a jobboldali Márki-Zay Péter támogatására szólította fel a híveit, azonban újságírói kérdésre elmondta, hogy az őt jelölő pártokat (MSZP, Párbeszéd, LMP) ezzel nehéz helyzetbe hozta.

Az LMP már kinyilvánította véleményét: nem támogatják a jobboldali Márki-Zayt, és most kiadott közleményében az MSZP is világossá tette, hogy nem tartanak Karácsonnyal a jobboldalra, nem állnak be egyik jelölt mögé sem, hanem azt fogják támogatni, aki megnyeri az előválasztást.

A szocialista párt közleményét változtatás nélkül idézzük:

Reagálás Karácsony Gergely bejelentésére

Az MSZP azon túl, hogy tudomásul veszi Karácsony Gergely döntését, a továbbiakban is azért dolgozik, hogy 2022-ben megvalósuljon a változást akaró emberek és az ellenzéki pártok közös célja.

Hisszük, hogy kormányváltásra van szükség ahhoz, hogy egy igazságos, szabad, szolidáris és zöld Magyarországot hozhassunk létre.

Az előválasztás egy tisztességes, demokratikus verseny, amely elvezet a kormányváltáshoz. Az MSZP, ahogy az első forduló megszervezésében és lebonyolításában is oroszlánrészt vállalt, úgy a második forduló sikeres megvalósításához is hozzá fog járulni.

Álláspontunk változatlan, az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet támogatjuk a 2022-es országgyűlési választáson.

MSZP


.

Valódi Hírek