Az MSZP-s Juhász Ferenc világossá tette: Márki-Zay helyett Dobrev Klárát fogja támogatni

Ő sem hajlandó követni Karácsonyt a jobboldalra.

Pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció, miután a főpolgármesteri címet két éve elnyerő, ám azzal sem megelégedő, annál is többre vágyó politikus belebukott az ellenzéki előválasztás második fordulója előtti alkudozásokba és a Dobrev Klára elleni szervezkedésbe.

Karácsony Gergely a lemondása után a jobboldali Márki-Zay Péter támogatására szólította fel a híveit, ám a Karácsonyt jelölő pártok sorban teszik világossá, hogy nem tartanak Karácsonnyal a jobboldalra. Előbb az LMP, majd az MSZP is közleményt adott ki arról, hogy nem állnak be Márki-Zay mögé a második forduló előtt, ehelyett azt a jelöltek támogatják majd, akit az emberek az előválasztáson kiválasztanak.

Most az MSZP egyik nagyágyúja, Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter tett közzé egy ennél is egyértelműbb posztot.

Juhász elmondta: az egyetlen baloldali jelöltet, Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson, egyúttal keményen kritizálta Karácsony stábját, amiért lepaktáltak Márki-Zay-jal.

Juhász Ferenc írását változtatás nélkül közöljük:

Miért mégis Dobrev?

Nincs szerencséje az emeszpének a villamosokkal. Miniszterelnök jelöltjeivel rendszerint történik valami eme járművel összefüggésben. Mesterházyt ott hagyta a villamos, Botkát leszállította az ellenőr, Karácsonyt meg -basszus- , egyszerűen elütötte. Ez pech!

Némi gyanút kelt, hogy mindhárom villamos ablakából ugyan azok az alakok vigyorognak kifelé, széttárva karjukat, mint akik nem is értik, hogy mi történik itt kérem… spongyát, rá, tessék tovább haladni, mindjárt itt a következő választás , kérjük a következőt!

Amíg van villamos, addig lesz, aki odatéved melléjük és akkor ismét lesz egy balek, akit jól megtámogathatnak, – előre kikérem magamnak azt az inszinuációt, hogy “ők csak a saját érdeküket követik”- kizárólag az ország érdekében…ja! Az ország meg a baloldal érdekében (is).😉

Nagyapám, egyszerű paraszt ember volt, akivel “gazul” elbánt a sors, mert nagyanyám testébe bújtatott őrangyala, esélyt sem adott neki, hogy elkurvuljon. Monoton hétköznapjait így is naponta több trauma rázta meg.

Kicsorbult a kapa, nem találta a piszkavasat, a kacsák összeszarták a frissen feltakarított udvart, vagy nagyanyám elé rakta a főztjét. Az öreg ilyenkor rendszerint verbális öncsonkítást hajtott végre magán : “A tökömbe szúrom a kiskést!” – hozta a ház lakóinak tudtára, hogy nagy a baj.

Tegnap én is lázasan keresni kezdtem azt a kiskést…

Könyörgöm, aki tudja adja át Karácsonynak, hogy az életben le ne üljön komoly dolgokról, az ország sorsáról MZP-vel tárgyalni, mert ha így haladunk, holnapra a főpolgármesterségről is le kell majd mondania, vagy Budapestet minimum hozzá kell majd csatolni Hódmezővásárhelyhez!

Értetlenűl állok, nézek ki bután a fejemből, hogy hova tették józan ítélőképességüket, azok, akik Karácsonnyal együtt egy szabad szemmel alig látható véleménybuborékban üldögélve ezt a kampányt és mondanivalót összehozták!

Tanítani fogják; Hogyan buktassuk meg jobb sorsra érdemes politikusunkat, semmi perc alatt?!

Nehéz elhinni, hogy igaz, de sajnos az, hogy két hét alatt sikerűlt -természetesen sok pénzért- egy nagy reményű politikusból luzert kreálni.

Hej, fiúk! Pillanatokon belül megkapjátok a “Gyurcsány embere” stigmánál ezerszer mérgezőbbet: “Semmire se való, vesztes”-t.

Látom és támogatom, hogy sok értelmiségi szövi Karácsonynak a védőhálót, hogy puhára essen, de korábban kellet volna és inkább halat kellett volna adni… bár azt gondolom, hogy az soha sem késő.

Én Antall Józseftől hallottam előszőr, hogy egy politikus két dolgot nem mond. Azt, hogy ”soha” és azt , hogy mindig.

El kell ismerjem, hogy MZP nagyon ügyesen szörfözött a pártok által keltett és finanszírozott előválasztási hullámokon. Ügyesen hálózta be Karácsonyt és csalta lépre. Ez akár erénye is lehet. A politikai küzdelemben az effajta képesség inkább erény.

Amit viszont mond, amit képvisel, az nagyon nincs az ínyemre. Mondandója érdemi kritikáját sajnos alig hallom. Pedig kéne, nagyon kéne!

Nekem inkább tűnik egy kiugrott reformfideszesnek, semmint komoly ellenzéki politikusnak, akinek ráadásul kompromisszumok nélkülnnem lesz meggyőző háttere a parlamentben. Azt gondolom, soha sem szavaznék rá…

Bocsánat, a rajongóktól!

Na jó!

Kivéve azt a helyzetet, ha Ő lesz az előválasztás után Orbán legitim ellenzéki kihívója.


.

Valódi Hírek