Hiller István világossá tette: Baloldali emberként Dobrev Klárát fogja támogatni

A volt kulturális miniszter nem hajlandó követni Karácsonyt a jobboldalra.

Pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció, miután a főpolgármesteri címet két éve elnyerő, ám azzal sem megelégedő, annál is többre vágyó politikus belebukott az ellenzéki előválasztás második fordulója előtti alkudozásokba és a Dobrev Klára elleni szervezkedésbe.

Karácsony Gergely a lemondása után a jobboldali Márki-Zay Péter támogatására szólította fel a híveit, ám a Karácsonyt jelölő pártok sorban teszik világossá, hogy nem tartanak Karácsonnyal a jobboldalra. Előbb az LMP, majd az MSZP is közleményt adott ki arról, hogy nem állnak be Márki-Zay mögé a második forduló előtt, ehelyett azt a jelöltek támogatják majd, akit az emberek az előválasztáson kiválasztanak.

Azóta számos MSZP-s politikus, így Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter, Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere vagy Gőgös Zoltán, az MSZP legendás agrárpolitikusa is elmondta: az egyetlen versenyben maradt baloldali jelöltet, Dobrev Klárát támogatja az előválasztás 2. fordulójában.

Most a Népszava elérte Hiller István korábbi kulturális minisztert, az MSZP választmányi elnökét, aki elmondta:

„Baloldali ember vagyok, egy magyar szociáldemokrata. Az én választókerületemben több párt, így a DK is támogatott. Segítettek, aláírást gyűjtöttek, részt vettek az előválasztás lebonyolításában. Én 84 százalékot szereztem. Márki-Zay mozgalma az ellenfél jelöltjét támogatta. Az én döntésem ebből a szempontból világos.”

(via Népszava)

Valódi Hírek