Gyurcsány Magyar Péternek: „Amíg te fölvettél milliókat, engem az ügyészségre cibáltak, majd ha feleannyit kockáztattál, mint mi, akkor szólhatsz!”

Mostantól minden meccset lejátszanak, és nem engedik, hogy mások a DK-ba töröljék a lábukat – ígéri a párt elnöke.

Ha van a magyar érdeket jól értő, hazafias párt Magyarországon, egészéges ellenzéki párt, akkor azok mi vagyunk. A legnagyobb baj az lenne, ha az utolsóként, aki még létezik, mi butaságot csinálnánk – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Konkrétan Rónai Egonnal című műsorban szerdán délután.

A DK lassan az egyetlen párt, amely egy erősebb Európát, és egy gondoskodóbb, szociális társadalmat képvisel, és ez önérték. Mindazok, akik azt mondják, hogy be kellene fejeznünk, valójában az alkotmányos demokrácia lényegével szemben érvelnek – tette hozzá.

A pártelnök aláhúzta: van a DK-nak egy erős kohéziója, amely igényt tart arra, hogy a maga dolgairól maga döntsön. A riporter által említett külső kritikusokról (Barabás Richárd, Lendvai Ildikó, Leel-Őssy Gábor) Gyurcsány azt mondta: egyikük mögött sem lát az elmúlt években olyan teljesítményt, ami alapján jobban kellene rájuk figyelni, mint bármelyik választópolgárra.

Egy dologra figyelek, hogy nekem mi a szent meggyőződésem – fogalmazott.

A DK 8 százalékos EP-eredményéről szólva Gyurcsány Ferenc elmondta: nincs vita, hogy a magyar ellenzéki választók egy jelentős része mást akart, ezt a mást Magyar Péter személyében kapta meg. A vita arról van, hogy Magyar Péter valójában pozitív ígéret vagy a Magyarországot mérgető fideszes világnak egy mutációja, és a különbség abban van, hogy a slim fit ing jobban áll Magyar Péternek, mint Orbán Viktornak.

Azt mi nem fogadjuk el, hogy bár mi nem azt gondoljuk, amit Magyar Péter és pártja képvisel, sőt szerintünk Magyar Péter személyében, erkölcselig is alkalmatlan, mi nem fogjuk be a szánkat azért, mert ez valakinek nem tetszik.

A riporter visszakérdezett, Gyurcsány hogyan értette Magyar alkalmatlanságát, a DK elnöke kifejtette:

Egy emberi és erkölcsi problémák sokaságával küzdő, vezetői képességét még nem bizonyító, jobboldali ember próbál meg Orbán ellenfele lenni úgy, hogy ő akkor is Orbánt támogatta, amikor engem az ügyészség cibált be, hogy börtönbe csukjon, és azzal a hazugsággal eteti a választók egy részét, hogy létezik „Orbán-Gyurcsány paktum”, és mi vagyunk a kékfidesz.

Amit a Tisza párt ajánl, az lényege szerint nem egy egymásra vigyázó, okos, nyitott, európai ország, hanem egy slim fit Orbán-világ, mi meg azt nem nagyon kedveljük, nézzék el nekünk – fogalmazott.

Gyurcsány kiemelte a magát függetlennek lódító ellenzéki médiumok szerepét is, akik politikai aktivistaként beszálltak a kampányba Magyar Péter mellett, és a DK ellen, és a végén úgy tesznek, mintha ez demokratikus közélet lenne.

„Nem, ti ugyanolyan csalók vagytok, mint a Tisza!”

– utalt a magát függetlennek lódító ellenzéki lapokra a DK elnöke, akik hónapok szisztematikus propagandamunkájával építették sztárrá Magyar Pétert.

Szóba került, hogy fél évvel ezelőtt Donáth Anna, a Momentum elnöke azzal házalt, hogy a DK a „hazugság kultúráját” képviseli, és ezzel szemben a Momentum lenne az igazság. A DK akkor erre annyit reagált, hogy sok sikert kívántak a liberális pártnak.

„Ennek mostantól vége, minden meccset le fogunk játszani”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc, majd immár Magyar Péterre utalva kifejtette:

„Nekem még egyszer ne mondják el, hogy én vagyok a hibás! Én? Amíg te fölvettél milliókat, én meg az ügyészségen voltam? Én? Aki tüntettem a rabszolgatörvény ellen, te meg aláírtál túlárazott szerződéseket?

Tudod mit, kollega? Állj sorba! Aztán majd ha kiderül, hogy feleannyit kockáztattál az életedből, mint mi, ha kiderül, hogy feleannyit küzdöttél, mint mi, akkor majd szólhatsz!

És érdektelen, hogy 30 százalékod van. Harminc százaléka nagyon sok rohadék politikai tömörülésnek volt a XX. században. Ezzel nem mész te sokra énvelem!

Ha te kevesebb Európát akarsz, ha te nem mersz megszólalni Oroszország ügyében, akkor te egy gáz ember vagy. És nekem egy gáz ember ne magyarázza meg, hogy merre van az előre!”

Gyurcsány szerint egy percig nem lett volna szabad tűrni, hogy mások a DK-ba töröljék a lábukat, és mostantól lejátsszák ezeket a meccseket – tette hozzá.

A teljes videót itt tudod megnézni:

.

Valódi Hírek