Kikerült a botrányos videó Lévai Anikóékról: Ezt művelte a kínai elnök feleségével a magyar First Lady

Peng Li-jüan és Lévai Anikó egy budapesti iskolába látogattak.

Peng Li-jüan, a kínai first lady Lévai Anikóval, a magyar miniszterelnök feleségével látogatta meg a minap a budapesti Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjait. A gyermekek kínai és magyar zászlókat lengetve fogadták Hszi Csin-ping nejét, aki vörös szőnyegen vonult be az oktatási intézménybe.

Peng Li-jüan és Lévai Anikó nagy érdeklődéssel figyelték a kínai nyelvvel és kultúrával kapcsolatos tanórákat, majd szívélyesen csevegtek a tanulókkal. Minderről a kommunista diktatúra propagandája alapján számolt be az rtl.hu.

A botrányos közvetítés szerint a kínai elnök felesége örömmel fogadta, hogy a diákok jól beszélik a nyelvét. Reményét fejezte ki, hogy

a gyermekek „a jövőben is keményen fognak dolgozni nemcsak a nyelv, hanem a kínai kultúra elsajátításán is„.

Mindemellett bízik benne, hogy a diákoknak lehetőségük lesz Kínába látogatni, országában tanulni. A látogatókat zenés-táncos műsorral várták a tanulók.

Mi folyik most a fővárosban?

Ahogy arról beszámoltunk, hidegcsomag várta a Budavári Általános Iskola diákjait csütörtökön. A gyermekek Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása okán nem jutottak meleg ételhez, mivel a politikus budapesti vendégeskedése miatt lezárják az I. kerületi Tárnok utcát, így az ebédet szállító autó sem tud behajtani az oktatási intézményhez.

Kapcsolódó: Ebből hétmérföldes balhé lesz: Orbánék bazsalygása miatt nem jutnak meleg ételhez egy budapesti intézményben

Mint ismert, Hszi Csin-ping a minap a magyar fővárosba érkezett. Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát.

A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyermekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.

A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulóján. Hszi Csin-ping mellesleg előbb Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, valamint Emmanuel Macron francia elnökkel találkozott pár napja Párizsban.

Kapcsolódó: A kispadra küldte Orbánt az Európai Bizottság elnöke: Von der Leyennel ül asztalhoz a miniszterelnök cimborája

Mi a helyzet Kínával?

Február 16-án, pénteken Orbán Viktor Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét látta vendégül Budapesten. Ekkor Pintér Sándor belügyminiszter is találkozott Hsziahonggal, továbbá a tárca közölte, hogy kínai–magyar rendészeti csúcstalálkozót tartottak a fővárosban.

Rövidesen bejelentették, hogy a tárcavezetők a rendészeti együttműködés megerősítéséről és a közös járőrszolgálatról szóló megállapodásokat írták alá. Az Európai Bizottság azonban nincs elragadtatva Orbán Viktor Kína-párti tervétől.

Minderről >>ITT<< írtunk részletesen.

A nagy bejelentésről

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón belengette, hogy a két államfő fontos bejelentést tesz még a nap folyamán. Orbán Viktor az esti sajtótájékoztatón többek között a Covid-járványról, a vakcinabeszerzésről, a két ország közötti egyre szorosabb együttműködésről ejtett szót. A miniszterelnök köztudottan inkább a keleti államok vezetőivel, köztük despotákkal kokettál, mintsem az EU-tagállamaival, a közösség vezetőivel. Orbán minden bizonnyal még több távol-keleti beruházást remél a Kínával való barátkozásból.

Valószínűleg Hszi Csin-ping sem a magyar kormányfő két szép szeméért szelte át a fél bolygót. A kínai vezető sokat várhat a közelgő magyar EU-s soros elnökségtől.

Kapcsolódó: Rendkívüli: Itt van Orbán és a kínai diktátor mindent letaroló bejelentése

(

(rtl.hu/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk forrása az rtl.hu videója)

Kapcsolódó:

Ez most komoly? Orbán Viktor egy szempillantás alatt beégette Magyarországot a kínai elnök fogadásakor

Ettől neked is leesik az állad: Hszi Csin-ping iszonyatosan meglepte Sulyok Tamást

Ebből baj lesz: Szijjártó Péter bejelentette Orbán és a kínai elnök titkos megállapodásának részleteit

Valódi Hírek