Szorul a hurok Balog Zoltán körül: Kőkemény üzenetet kapott a bicskei gyermekotthon egykori lakójától (+videó)

Balog Zoltán püspöknek többek szerint is mennie kell.

Nyílt levélben fordult Balog Zoltánhoz a bicskei gyermekotthon egykori lakója, Pop Mert.

Utóbbi egyik friss interjújában az intézményben töltött időszakról osztott meg pár részletet. Mint mondta, „amolyan apapótlékként” emlékszik az igazgatóra, eszébe sem jutott, hogy Vásárhelyi János veszélyessé válhat.

Kapcsolódó: Még nagyobb balhé tört ki a ped0filbotrányból: Megszólalt a bűnöző legismertebb áldozata

Az intézményvezetőt ped0fília miatt elítélték. Helyettese, Kónya Endre tavaly elnöki kegyelemmel szabadult, a döntésben pedig komoly szerepe volt Balognak is.

Pop Mert az RTL Híradójának úgy fogalmazott, hogy

a püspök hazudik.

Szerinte Balog Zoltán már legalább négy napja, a Házon kívül rejtett kamerás felvétele óta pontosan tudja, milyen ember Kónya, akinek kegyelmet kért. Ennek ellenére a püspök mégsem vállalja a felelősséget a döntéséért.

Ki kellene állnia, le kellene mondania, és bocsánatot kellene kérnie – foglalta össze a bicskei gyermekotthon egykori lakója.

Pop Mert a Gulyáságyú Médián közzétett nyílt levelében

arra szólította Balogot, hogy mondjon le minden tisztségéről, valamint vonuljon vissza a közélettől.

Balog Zoltán távozását akarják

Mint írtuk, Vargha Anikó, a tököli egyházközösség kántorától azért vált meg a gyülekezete, mert bírálta a ped0filbotrányban érintett Balog Zoltánt.

Erről Vargha beszélt, akit először „csak” arra kértek, hogy finomítsa az erről szóló Facebook-posztját. Ezt megtette, ám a történteket követő presbiteri ülésen mégis úgy döntöttek, megválnak tőle.

Az üggyel kapcsolatban Tarr Zoltán, az egyház egykori zsinati tanácsosa jelezte, nagy probléma, hogy a Magyarországi Református Egyházon belül nagyon kevés szó esik arról, hogy Balog Zoltán püspök közbenjárására kaphatott kegyelmet a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatóját segítő helyettese, Kónya Endre.

„Sokan szívesen kimondanák, amit én megtettem, hogy

Balog Zoltán nem maradhat püspök

(…) Még nem találkoztam olyan református emberrel, aki egyetértene azzal, amit Balog Zoltán tett, és ahogyan ebben a helyzetben viselkedik”

– fogalmazott, hozzátéve, Balog tette soha nem látott hitelességi válságot okozott a református egyházban.

Kapcsolódó: Felhúzta a nyúlcipőt Balog Zoltán: Egészen különösen viselkedik a ped0filbotrányban érintett püspök

Balog Zoltán a ped0filbotrány kirobbanása után rövidesen lemondott a református zsinati elnökségi posztjáról. Az információk szerint az elmúlt heteket azzal töltötte, hogy megmaradt pozícióit megszilárdítsa.

Ennek érdekében többször is beszélt Orbán Viktorral, aki szabad kezet adott neki

az értesülések szerint.

(rtl.hu/Nyugati Fény nyomán)

Valódi Hírek