Még nagyobb balhé tört ki a ped0filbotrányból: Megszólalt a bűnöző legismertebb áldozata

A bicskei ped0fil igazgató, Vásárhelyi János jó viszonyt ápolt a helyi hatósággal.

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóját, Vásárhelyi Jánost börtönbüntetésre ítélték ped0fíliáért.

Helyettesét, Kónya Endrét elnöki kegyelemmel szabadon engedték. A férfi egy rejtett kamerás felvétel tanúsága szerint nemrég cigarettával és némi pénzzel akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egykori lakóját, aki a m0lesztálás áldozata volt, hogy hamis vallomást tegyen.

Az ügyet már vizsgálja a hatóság, az ellenzék a férfi azonnali letartóztatását követeli.

Interjút adott az egyik áldozat

Pop Mert a minap úgy nyilatkozott a Népszavának, hogy az első benyomása pozitív volt a bicskei gyermekotthonról, az igazgató csokival, sütivel várta az érkező gyermekeket. Az irodájában mindig volt egy kis nasi a bentlakóknak,

az érintett „amolyan apapótlékként” emlékszik az intézményvezetőre.

Hozzátette, nem is gondolt arra, „hogy ez veszélyessé válhat„.

Az a-buzálásról akkoriban csak annyit tudott megfogalmazni, hogy nem normális dolog. Mint mondta, a történtekről sosem beszéltek a társaival, hiába volt jó a viszonyuk.

„13-15 évesen rengeteg édességet ettem, ami meg is látszott rajtam. Úgy gondolom itt már kompenzáltam az elnyomott érzéseimet. Később az édességet fűre cseréltem, amivel nem voltam egyedül, a gyerisek közt ez elég gyakori, sokan csúsztak bele valamibe”

– emlékezett vissza Pop Mert, megjegyezve, hogy Vásárhelyi mindig próbálta távol tartani tőlük a rendőrséget. Ma már tisztában vannak azzal is, hogy nem a bentlakó, bajba keveredett gyermekeket védte. Sokkal inkább attól félt, hogy valaki kikotyog valamit az intézményben történtekről.

„Pedig abban sem vagyok biztos, hogy mondtam volna bármit akkor. Teljesen alá voltam rendelve a hatalmi viszonynak, mert

számunkra Bicskén János volt a mindenható”

– fogalmazott a gyermekotthon volt lakója, aki csak felnőttként beszélte meg egykori bentlakó társaival, hogy mit tett vele/velük az igazgató.

Pop Mert szerint sokan sejtették, hogy valami nincs rendben az intézményben, a gyermekek szájából többször is lehetett hallani, hogy „ped0„, „ped0fil János„. Egy takarítónő a hallottak miatt egyenesen közölte, hogy inkább felmond.

A 2011-es hatósági nyomozásról úgy véli, nem volt valós szándék a rendőrség részéről, hiszen Vásárhelyi nagyon jó viszonyt ápolt a „fejesekkel”.

Saját bevallása 2016-ban azért tett végül feljelentést, mert

az egyik áldozat öngyilk0ssága után nyilvánvalóvá vált, hogy az intézményvezetőt le kell állítani.

Kónya Endre kegyelmi ügye megdöbbentette a férfit.

„Köpni-nyelni nem tudtam, azt éreztem, megyünk vissza az elejére. Rengeteg fájdalom van ebben a történetben.

Erre jön valaki és egy vonallal áthúzza az egészet.

Mindezek után egy rohadt bocsánatkérést sem kaptunk”

– mondta Pop Mert, aki szerint a bocsánatkérés nem is a már felnőtt, m0lesztált lakóknak szólnak, hanem azoknak, akik most vannak abban a helyzetben, mint amiben ők voltak évekkel ezelőtt.

„Novák Katalin és Varga Judit lemondásának örültem, de azért ezt is helyén kell kezelni. Balog Zoltán pedig bocsánatot kért az egyháztól,

ez már annyira abszurd, hogy nem is tudok vele mit kezdeni”

– fűzte hozzá a történtekhez.

KAPCSOLÓDÓ:

Súlyos balhé: Kónya Endre furcsán beszélő, dühöngő barátja rátámadt az újságírókra

Valódi Hírek