Felhúzta a nyúlcipőt Balog Zoltán: Egészen különösen viselkedik a ped0filbotrányban érintett püspök

Balog Zoltán kerüli a kamerákat.

Mint írtuk, Vargha Anikó, a tököli egyházközösség kántorától azért vált meg a gyülekezete, mert bírálta a ped0filbotrányban érintett Balog Zoltánt.

Erről Vargha beszélt, akit először „csak” arra kértek, hogy finomítsa az erről szóló Facebook-posztját. Ezt megtette, ám a történteket követő presbiteri ülésen mégis úgy döntöttek, megválnak tőle.

Az üggyel kapcsolatban Tarr Zoltán, az egyház egykori zsinati tanácsosa jelezte, nagy probléma, hogy a Magyarországi Református Egyházon belül nagyon kevés szó esik arról, hogy Balog Zoltán püspök közbenjárására kaphatott kegyelmet a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatóját segítő helyettese, Kónya Endre.

„Sokan szívesen kimondanák, amit én megtettem, hogy

Balog Zoltán nem maradhat püspök

(…) Még nem találkoztam olyan református emberrel, aki egyetértene azzal, amit Balog Zoltán tett, és ahogyan ebben a helyzetben viselkedik”

– fogalmazott, hozzátéve, Balog Zoltán tette soha nem látott hitelességi válságot okozott a református egyházban.

Kapcsolódó: Mi a fenét művel Balog Zoltán? Épp elcsitult volna a botrány, amikor hirtelen magára rántott egy újabb adag trutyit

Az RTL Híradójában Tarr interjúját felidézve arról esett szó, hogy Balog nem nyilatkozik a sajtónak. A Csobánkán tartott lelkészértekezlet után

inkább egy koromsötét, saras erdei úton távozott, mintsem találkozzon a híradó stábjával.

A Dunamelléki Egyházkerület lapjában, a parokia.hu-n azonban a minap megjelent egy beszámoló egy múlt szombati találkozóról. Eszerint az eseményen Balog beszélt arról, hogy kegyelmet kért Kónya Endrének.

Mint fogalmaztak,

a püspök nem számolt azzal, hogy a tettének milyen közéleti következményei lehetnek,

mert lelkipásztori kötelességének tekintette, hogy egy általa ártatlannak vélt személynek kegyelmet kérjen.

Mindezért önvizsgálatot és bűnbánatot tart, legalábbis elmondása szerint erre készül.

Vargha Anikó nyilatkozott a híradónak. Érzései szerint Balog az egész országra rányomta a bélyeget, és emiatt a tököli közösségnek is éreznie kell, ez nincs rendben.

(rtl.hu/Nyugati Fény nyomán)

Kapcsolódó:

Százezrek nézik: Pottyondy Edina pörgőrúgással szállt bele a gané Kónya Endrébe

Valódi Hírek