Brutális fordulat a ped0filbotrányban: Rejtett kamerával vették fel az újabb bűncselekményre készülő Kónya Endrét (+videó)

Az egyik áldozattal találkozott.

Kónya Endre hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik m0lesztált áldozatát, ám rejtett kamerával rögzítették az esetet.

Hamis tanúvallomásra vette rá az egyik áldozatot

„Néhány héttel ezelőtt egyszer csak anyukám mondta, hogy K. Endre keres telefonon, mert találkozni szeretne velem”

– mondta el a fiú, aki épp a hajléktalanszállón élő édesanyjánál volt látogatóban.

Kónya azonnal találkozni akart vele, kiderült, hogy a szálló elől hívta. A találkozó rövid volt: K. Endre akarta, hogy a fiú mondjon fel néhány rövid szöveget a telefonjára, amik azt igazolják, hogy a volt igazgatóhelyettest ártatlanul ítélték börtönbüntetésre.

„Lementem hozzá, találkoztunk, vett nekünk enni, anyukámnak cigit,

adott hatezer forintot, pénzt, segített, beszélgettünk, csináltam neki két videót az ártatlanságára”

– vallotta be az RTL Házon kívül riporterének. Hozzátette, hogy mivel szerfüggő, akkor is tudatmódosító szerek hatása alatt volt.

„K. Endre elmondta, hogy mit kéne mondanom. Én fogtam a kezembe a telefont, és úgy mondtam el. Azért, hogy neki az ártatlansága fennmaradjon, és hogy ne kerüljön bajba”

– idézte fel a történteket.

A fiú azonban meggondolta magát.

„Én már azt a videót sem szeretném igazából”

– mondta, és azt kérte, hogy töröljék K. Endre telefonjáról a néhány nappal korábban készült felvételeket. Ez is meg is történt, ám Kónya azt mondta, hogy

a felvételeket elküldte az ügyvédjének, aki szerint még módosítani kellene rajtuk (sic!).

„Azt mondta, hogy hangsúlyozottabban lehetne esetleg mondani, hogy nem történt semmi olyan, hogy nem írattam én alá veled semmit, nem tettem elő papírt, amit alá kellett volna írni”

– mondta Kónya, a fiú azonban nemet mondott a „kérésre”.

Megírtuk, hogy a ped0filsegítő Kónya Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének adott elnöki kegyelem ügyéből kirobbant botrány következtében már Novák Katalin és Varga Judit is lemondott. A bukott köztársasági elnök és a kegyelmet ellenjegyző volt igazságügyi miniszter nem vállaltak felelősséget, csupán a botrány kirobbanása után úgy érzeték (vagy éreztették velük), hogy nincs más lehetőség, menni kell.

Az Orbán-kormány nem vállalt felelősséget

Balog Zoltán püspök ugyanakkor megvárta amíg a Fidesz verbális verőlegénye, Bayer Zsolt szólítja fel távozásra a magyar reformátusok éléről. Balog püspök lemondása előtt még imádkozott is egyet a Kossuth Rádióban. Megjegyezzük, Balog Zoltán csak a zsinati elnökségi posztjáról mondott le, püspökként továbbra is ő vezeti a Dunamelléki Református Egyházkerületet.

Orbán Viktor két héttel a botrány kitörése után szólalt meg az ügyben. Felelősséget a miniszterelnök sem vállalt, bocsánatot sem kért az áldozatoktól, ugyanakkor beszélt „miszlikbe aprítás”-ról és új törvényeket helyezett kilátásba. A parlament honlapjáról Varga Judit neve pedig váratlanul eltűnt, mintha ott sem lett volna.

Valódi Hírek