Itt a megtorlás: A ped0filbotrányban érintett Balog Zoltán miatt kirúgták a gyülekezet kántorát (+videó)

Balog Zoltánnak távoznia kellene a közéletből.

Vargha Anikó, a tököli egyházközösség kántora arról beszélt, hogy azért vált meg tőle a gyülekezet, mert bírálatot fogalmazott meg a ped0filbotrányban vastagon érintett Balog Zoltán püspökkel kapcsolatban.

Megszólalt a kántor

„Úgy érzem, hogy Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy Tökölnek is éreznie kell,

ez nincs rendben”

– jelentette ki Vargha Anikó.

Az rtl.hu arról írt, hogy Vargha szerint először „csak” arra kérték, finomítsa vonatkozó Facebook-bejegyzését, amelynek eleget is tett. Utána azonban egy presbiteri ülésen mégis úgy döntöttek, megválnak tőle.

Vargha Anikó közölte, 5:1 arányban szavazták meg, hogy ne legyen többet kántor. Vargha úgy döntött, addig felfüggeszti tagságát a tököli református egyházközségben, amíg Balog Zoltán vezeti a Dunamelléki Egyházkerületet.

Tarr Zoltán távozásra szólította fel Balog püspököt

Az üggyel kapcsolatban Tarr Zoltán, az egyház egykori zsinati tanácsosa jelezte, nagy probléma, hogy a Református Egyházon belül nagyon kevés szó esik arról, hogy Balog Zoltán püspök közbenjárására kaphatott kegyelmet a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatóját segítő helyettese, Kónya Endre.

„Nem beszélünk dolgokról, amit pedig mostanában Balog Zoltán mond, rendkívül homályos, nehezen megfejthető”

jelentette ki Tarr Zoltán.

„Sokan szívesen kimondanák, amit én megtettem, hogy

Balog Zoltán nem maradhat püspök

(…) Még nem találkoztam olyan református emberrel, aki egyetértene azzal, amit Balog Zoltán tett, és ahogyan ebben a helyzetben viselkedik”

– mondta el a szemlelek.hu-nak, megjegyezve azt is, hogy amit Balog Zoltán püspökként tett, az soha nem látott hitelességi válságot okozott a református egyházban.

Balog Zoltán nem tud lemondani

Balog Zoltán ugyan a kegyelmi botrány kitörése után lemondott a zsinat elnöki posztjáról, de továbbra is szánalmasan kapaszkodik a Dunamelléki Egyházkerület püspöki székéhez. Tarr Zoltán ugyanakkor rögzítette:

az lenne a leghelyesebb, ha Balog püspök visszavonulna.

Videó:

Valódi Hírek