Bottal üthetik a nyomát? Megszólalt a minisztérium Lázár János rejtélyes felszívódásáról

Lázár János köddé vált.

Mint ismert, az utóbbi napokban Novák Katalin és Varga Judit került a reflektorfénybe egy megdöbbentő kegyelmi ügy miatt, amely végül a két politikus lemondásához vezetett.

Varga exférje, Magyar Péter eközben borította az asztalt, és kiteregette a Fidesz legsötétebb titkait. A botránnyal összefüggésben felmerült Balog Zoltán egykori miniszter, jelenlegi református püspök felelőssége is. Bár nem mondott le a zsinati elnöki posztjáról, egyre többen követelik a távozását.

Kapcsolódó: Megreccsent Balog Zoltán? Élő adásban mondott imát, miután belekeveredett a ped0filbotrányba

Orbán Viktor eközben köddé vált. A miniszterelnök mindig aktív a közösségi oldalain, ám legutóbb napokra eltűnt. Szerdán pár szó erejéig felbukkant, és mint közölte, „dolgozik” a kormánya. A miniszterelnök az éjjel úgy döntött, azonnali hatállyal meneszti két helyettes államtitkárát – egyiküket egy másik fontos megbízatás miatt.

Kapcsolódó: DK: Igazságügyi minisztériumi források szerint Orbán Viktor döntött a K. Endrének adott elnöki kegyelemről

Mit történt a kormány többi tagjával?

Nemcsak Orbán, a kormánya többi tagja is csendben van az ügy kirobbanása óta. Ugyan egy-egy minisztere megszólalt, de jóformán csak annak apropóján, hogy esélyesek-e a köztársasági elnöki tisztségre, és egyáltalán érdekli-e őket Novák posztja, amely – mint kiderült – , elképesztő luxussal jár.

Lázár Jánosnak azonban nyoma sem volt Orbán videójában, amelyben a miniszterelnök arra utalt, hogy a kormánya szorgoskodik. Az economx.hu azonban utánajárt a dolognak, érdeklődtek az építési és közlekedési miniszter hollétéről. A tárcavezető javaslatára mellesleg Orbán a minap azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt, így

Lázár János biztos nem ment messzire.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye szerint a politikus részt vett a legutóbbi kormányülésen. Az, hogy miért nem szerepel a felvételeken, rejtély maradt.

Kapcsolódó cikk: https://nyugatifeny.hu/2024/02/11/lazar-janos-novak-katalin-pedofilbotrany-fidesz

Valódi Hírek