DK: Igazságügyi minisztériumi források szerint Orbán Viktor döntött a K. Endrének adott elnöki kegyelemről (+videó)

Orbán Viktor is érintett az elnöki kegyelmi ügyben a DK értesülései szerint.

A hatalmas botrányt kiváltó ped0filügyben a miniszterelnök is érintett – erről tartott sajtótájékoztatót szerdán délután Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

A DK igazságügyi minisztériumi forrásai szerint maga

a miniszterelnök hozta meg a döntést a ped0filsegítő K. Endre szabadon engedéséről.

Az állítás összecseng Orbán Viktor korábbi gyakorlatával. A politikailag kényes kegyelmi ügyekben ugyanis ő hozott döntést a korábbi kormányzásai során is – mondta.

Orbán Viktor nem először döntött kegyelmi ügyben

1998-ban a Kunos-ügyben Dávid Ibolya akkori igazságügyi miniszter nem értett egyet a Göncz Árpád által Kunos Péternek adott elnöki kegyelemmel. Ezért egyeztetett az akkori miniszterelnökkel, Orbán Viktorral, aki arra kérte az igazságügyi minisztert, hogy ne ellenjegyezze a kegyelmi kérvényt.

Akkor sikerült megfúrni a kegyelmet, tavaly azonban Orbán más döntést hozott. Az igazságügyi miniszterrel történt egyeztetésen azt mondta Varga Juditnak, hogy adja meg a kegyelemhez szükséges ellenjegyzést.

A Demokratikus Koalíció szerint

itt az ideje, hogy Orbán Viktor befejezze a bujkálást és az ország elé álljon!

A miniszterelnök szájából akarjuk hallani a választ az ügyben maradt legfontosabb kérdésre: miért? Miért engedett ki a börtönből egy ped0filsegítőt? – kérdezte Kálmán Olga.

Be kell fejezni a lassan egy hete tartó sunnyogást és hallgatást, Orbán Viktornak el kell mondania az igazat az országnak ebben a szégyenletes ügyben!” – hangsúlyozta a DK frakciószóvivője.

(Demokratikus Koalíció / Facebook)

Valódi Hírek