Megreccsent Balog Zoltán? Élő adásban mondott imát, miután belekeveredett a ped0filbotrányba

Balog Zoltán megtörte a csendet.

A ped0filbotrányba keveredett Balog Zoltán volt fideszes miniszter, jelenleg református püspök a Kossuth rádió csütörtök reggeli műsorában tűnt fel. Senki nem számított arra, hogy megszólal. Ahogy arra sem, hogy ő lesz az, aki

a reggeli imádságot mondja el a közrádióban.

Az ima így hangzott:

„Hűséges Istenünk, ne engedd elhalni bennünk a vágyat, a reménységet a te békédre, királyságodra, országodra. Amely ugyan nincs rajta a világ térképén, mégis valóságosabb hely lehet az életünknek, mint némely közigazgatási egység, utca vagy házszám.

Ne engedd kihunyni bennünk a bizonyosságot, hogy te újjáteremted az embert,

hogy te elküldöd hozzánk újra és újra Jézus Krisztust. Akinek arcán felismerhetjük saját arcunk eredeti vonásait, akiben megláthatjuk magunkat, megláthatjuk életünket úgy, ahogyan te látod.

Köszönjük, hogy várhatunk országodra, mely eljön, királyi uralmadra, mely gátat szab a gonosz munkájának.

Köszönjük, hogy várhatunk az új emberre, várhatunk saját megújult életünkre,

melyet te nekünk készítettél.

Köszönjük, hogy eljön, megérkezhet az a szeretet, mely nem haszonelvűen tekint a másikra, az a békesség, mely a tőled kapott bizonyosságból születik, az a remény, mely nem saját terveink és céljaink beteljesülését várja, hanem az újjáteremtett életet.

A jó teremtésre hasonlító világot, az újjászületett embert bennünk és a másikban.

Köszönjük, hogy láthatjuk szereteted jeleit már itt és most a hozzád forduló életekben, a minket megvilágosító szavakban, melyek tőled jönnek, és az erőben és az örömben, melyeket tőled kapunk, melyek erőssé, széppé tehetik az életünket. Ámen.”

A szürreális imát >>ITT<< hallgathatod meg.

Balog Zoltán

Mindezt aközben, hogy Balog leváltását követelik

Megírtuk, hogy a napokban felmerült, Balog Zoltán egykori miniszternek, jelenlegi református püspöknek is szerepe lehetett a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében, amely végül Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezetett.

Balog, bár a közösségi oldalán arról írt, hogy visszavonul egy kis időre imádkozni és gondolkozni, nemrég ismét feltűnt a kamerák előtt, sőt, egy, a lelkipásztor és presbiter testvéreinek K. Endre kegyelmével összefüggésben írt levele is nyilvánosságra került.

Pár napja szimpátiaszavazást tartottak róla a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában. A református püspököt kedd délelőtt rendelték be, hogy egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten számoljon be arról, pontosan milyen szerepe volt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében.

A meghallgatást követően szavaztak arról, hogy Balog maradhat-e a zsinat lelkészi elnöke. Többségben voltak az igenek, 86 százalék bizalmat szavazott neki.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi alelnöke a minap közleményben kérte a kegyelmi botrányban szerepet játszó Balogtól, hogy fontolja meg a lemondását zsinati elnöki tisztéről.

Valódi Hírek