Mi folyik itt? Orbán villámgyorsan szélnek eresztette néhány emberét

Orbán az éjszaka súlyos döntéseket hozott.

Orbán Viktor a minap azonnali hatállyal felmentette Kovács Zitát, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, valamint Zandler Katalint, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát az említett tisztségeikből.

Előbbinél azt a magyarázatot adták, hogy Kovács Zitának más fontos megbízatása akadt. Mindkét esetben a tárcavezető, azaz Nagy István agrárminiszter és Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára született meg a döntés – részletezték a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Nem ők az elsők az utóbbi pár napban

A két politikus immár a sokadik az elmúlt napokban, aki távozik a posztjáról. Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is bejelentette a lemondását a hétvégén. Novák a hivatalos dokumentumot vasárnap, február 11-én nyújtotta be.

Eközben Varga Judit exférje, Magyar Péter is közölte, hogy lemond mindkét állami társaságban betöltött pozíciójáról. Mint fogalmazott, nem akar egy olyan rendszer része lenni, ahol a felelősök nők szoknyái mögé bújnak.

Kapcsolódó: Magyar Péter szerda este robbantott; nagyon súlyos dolog derült ki Orbánról és Rogánról

Balog Zoltán egykori minisztert, jelenlegi református püspököt is lemondásra szólították, mivel felmerült, hogy szerepe volt a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében.

A sors fintora, hogy Novák alig pár nappal a lemondása előtt egy sor felmentésről is döntött, a bírók szélnek eresztésének azonban a botránytól független okai voltak. Amíg ketten lemondtak, addig négy bíró nyugállományba vonult.

Kapcsolódó cikk:

Kiadták a kilövési engedélyt Orbán volt miniszterére: Kegyvesztetté vált Balog Zoltán

Valódi Hírek