Rendkívüli: Lemondott Novák Katalin

Itt a vége a dalnak.

Szombat délután egy előre felvett, és az M1-en sugárzott videóban jelentette be lemondását Novák Katalin köztársasági elnök.

Megírtuk, hogy Novák Katalin a jelek szerint idő előtt megszakította katari látogatását, és Magyarország felé vette az irányt.

Titokban tért haza

A Magyar Honvédség HUAF122 jelű gépe magyar idő szerint szombaton reggel fél nyolckor felszállt Dohából és elindult Magyarország irányába. A gép útját Irakig követték a radarok.

Mint megírtuk, Novák Katalin Dohába utazott pénteken, az MTI közlése szerint vasárnapig tartana a programja, sőt Tamím bin Hamad sejkkel is lenne „halaszthatatlan” tárgyalása.

Tömegek tüntettek Novák Katalin leváltásáért

Beszámoltunk róla, hogy pénteken tüntetést tartottak Budapesten a ped0filbotrányba keveredett Novák Katalin ellen.

A köztársasági elnök kegyelmi döntése miatt két tiltakozást is szerveztek: az egyiket a Belügyminisztérium elé, délután 16 órai kezdéssel, a másikat pedig a Sándor-palotához, amely délután 18 órakor kezdődött.

A tüntetésről – meglepő módon – a Rogán Antal által kézivezérelt kormánypropaganda is beszámolt. Ismert technikája a Fidesznek, hogy amikor számára kellemetlen téma kerül elő, akkor inkább elhallgatni próbálja azt, ám

ezúttal viszonylag tényszerűen tudósítottak a tüntetésekről.

Eközben a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtésbe kezdett a köztársasági elnök lemondását követelve.

A pedofIlbotrány akkora hullámokat keltett, hogy még Orbán Viktor is kénytelen volt megszólalni az ügyben: csütörtökön bejelentette, hogy Alaptörvény-módosítást kezdeményez.

Egy ped0fil bűntársának adott kegyelmet

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú az RTL Házon Kívül adásában számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sz*xre kényszerítette őket.

A két áldozat, Illés Levente és Pop Mert Julián arcukat és nevüket vállalva mesélték el történetüket. Az igazgatót leváltották, ellene később eljárás indult.

A vádirat szerint V. János – aki mellesleg Bicske díszpolgára, valamint a rangos gyermekvédelmi kitüntetés (!), a Bárczy-díj birtokosa is volt – különböző kedvezmények fejében kényszerítette a gondozására bízott fiúkat. Őt nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

A helyettesét, akiről kiderült a per során, hogy tudott a molesztálásról, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében,

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette.

A döntés hatalmas felháborodást keltett országszerte. Az ügy egyik érintettje, Julián, aki a 2016-ban kipattant botránnyal kapcsolatban nevét és arcát felvállalva mesélt a gyermekotthonban történt borzalmakról, üzent a köztársasági elnöknek.

Mint hangsúlyozta: nehezen felfogható a döntés, és hozzátette, „szégyellje magát” Novák Katalin.

Itt a videó Novák bejelentéséről:

.

Kapcsolódó cikkeink:

Nincs vége: Lemondott Varga Judit is

.

Röhejes videó: Az ATV-ben azzal hülyítették a nézőket, hogy Novák Katalin nem fog, és nem is kell lemondania

.

FRISS: A DK kezdeményezi, hogy az emberek döntsenek az új köztársasági elnök személyéről

.

Valódi Hírek