Mi a fene történt? Rávetette magát Orbán egyik utolsó európai szövetségesére a kormánypárti média

Eközben a miniszterelnök és az olasz kormányfő az éjszaka tárgyalt egymással.

Megírtuk, hogy egy olasz antifasiszta tanárnő magyarországi börtönkörülményei miatt berendelték hazánk római nagykövetét, az üggyel összefüggésben pedig Antonio Tajani olasz külügyminiszter Szijjártó Pétert, magyar kollégáját.

A történtekkel kapcsolatban Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is aggodalmát fejezte ki, a kormánypárti média pedig a jelek szerint egyenesen rávetette magát a politikusra.

Csütörtökön kezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, amelyet kifejezetten Orbán Viktor decemberi vétója miatt kellett tető alá hozni. Az értesülések szerint amennyiben a magyar kormányfő ismét blokkolja az Ukrajnának szánt EU-s pénzügyi támogatást, úgy felmerülhet Magyarország szavazati jogának megvonása, valamint

a brüsszeli pénzcsapok teljes elzárása is.

Mindeközben szerdán a Megafon Központ főszerkesztője Meloni árulásáról írt a közösségi oldalán és mint fogalmazott, az olasz kormányfő „sír és pIcsog„.

Szarvas Szilveszter bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„‼️MELONI ÁRULÁSA‼️

😞Szomorú és szégyen, hogy egy szélsőbaloldali terroristát véd az olasz miniszterelnök!

🇭🇺Az a Giorgia Meloni, akinek gyakorlatilag Orbán Viktor indította el a politikai karrierjét. 🧨És egy olyan terroristáért sír és picsog, aki társaival együtt tavaly kilenc embert vert meg brutálisan Budapest utcáin, aki vigyorogva, 32 fogas mosolyt villantva érkezett meg a bírósági tárgyalására.

☢️Vigyorogva, mert őt ügyvédestül, újságíróstul, álcivil szervezetestül, Soros-hálózatostul a teljes nemzetközi baloldal védi és mosdatja. Meloni meg mindezt naivan bekajálja, csak azért, hogy megkaphassa tőlük a napi buksisimogatását.

❓Meloni ennek a globalista baloldalnak akar megfelelni és nem az igazságnak, a törvényeknek meg a józan észnek?

❓Neki fontosabb egy szélsőbalos terrorista, mint az áldozatok, a hátulról viperával leütött és véresre vert emberek?

❓Támogatja és elfogadja a durva szélsőbalos és antifa utcai erőszakot?

❓Többet ér a Soros-lájk meg a balos összekacsintás és odabiccentés, mint a normalitás? SZÉGYEN!

‼️Ha ez és ilyen a nyugati jobboldal, akkor nagy a baj!”

Eközben Bayer Zsolt, Orbán Viktor kedvenc publicistája arról írt, hogy Szarvas Szilveszternek igaza van, a szintén kormánypárti Bohár Dániel pedig a Facebookon fejtegette a véleményét Meloni „elvesztésével” kapcsolatban:

„❌Melonit elvesztettük.

🇮🇹Az olasz kormányfő telefonon hívta fel Orbán Viktort, hogy arról panaszkodjon: nem tartják elég jó körülmények között azt az olasz antifa nőt, aki még 2023 februárjában leütött egy járókelőt Budapesten.

🔴Tehát egy k0mmunista bűnözőről beszélünk.

🤡Aki egyébként a bíróságon nevetgélt, amikor ismertették az ellene felhozott vádakat.

📍Emiatt az antifa miatt telefonált Meloni a magyar miniszterelnöknek.

📍Emiatt a k0mmunista miatt hívták be a római magyar nagykövetet.

💸Az olasz kormányfőt megvették a globalisták.

😏Nagy csalódás.”

A pontot az i-re a megafonos Deák Dániel szerdai videója tette fel, amelyben azt részletezte, hogy Meloni felhívta Orbánt, és panaszkodott az antifaüggyel összefüggésben, a történtek tanulsága pedig az, hogy az olasz kormányfő is a

„sorosista lobbi bűvöletébe esett”.

Hozzátette:

„Szomorú azt látni, hogy Giorgia Meloni, akinek a karrierjét a magyar kormányfő is egyengette, most szó nélkül átvette a Soros-féle narratívát”.

A történtek érdekessége, hogy miközben a kormánypárti média Meloni árulásáról beszél, Orbán Viktor a friss értesülések szerint

az éjszaka folyamán tárgyalást folytatott az olasz kormányfővel

(és Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel is).

Ahogy korábban írtuk, Meloni azt szeretné, hogy Magyarország ne akadályozza tovább az Ukrajnának szánt uniós támogatást – cserébe vállalta, hogy az általa vezetett Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsalád felveszi a Fideszt a tagjai közé.

A csütörtöki tárgyalásoknak mindenesetre óriási tétjük van, a közösség tagjai között ugyanis felmerült a javaslat, hogy Magyarország nélkül támogassák Ukrajnát.

Ezt erősíti Rzonca Bogdan Józef lengyel EP-képviselő friss kijelentése, miszerint a a csütörtöki csúcstalálkozón Magyarország vagy kap egy olyan ajánlatot, amelyet nem tud visszautasítani, vagy

megvonják a szavazati jogát.

Mindeközben egy uniós diplomata úgy fogalmazott: fogytán a türelem, az EU-s tagállamok vezetőinek egytől egyig elegük van Orbán egyszemélyes műsorából.

(444.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek