Lebukott Szijjártó: A repülőtéren rekedt magyarok hívták fel a figyelmet a méretes kamura

Ez több mint kínos.

„Tizenöten rekedtünk itt. Senki nem foglalkozik velünk, miközben Magyarországon azt kommunikálják, hogy mindenkit kimenekítettek”

– mondta az a dühös magyar, akinek a 24.hu írta meg a történetét.

Mi is megírtuk, hogy hétfőn Szijjártó Péter bejelentette: több géppel hazahozták a háború sújtotta Izraelben rekedt magyarokat.

Mégis kint ragadt egy csoport, amelyben ráadásul több idős és beteg is van, akik

semmilyen segítséget nem kaptak az izraeli magyar konzulátustól.

Mint egyikük elmondta: „a csoportunk tagjainak körülbelül a fele 60 év feletti idős, beteg ember. Csütörtökre elfogynak a gyógyszereink, nem lesz élelmiszerünk, pénzünk, és a telefonokat sem tudjuk majd hol tölteni. Tilesch Gábor tel-avivi konzulnak az volt az összes tanácsa, hogy kereskedelmi hajóval menjünk Ciprusra, vagy repüljünk Jordániába”.

Azt is hozzátette, hogy egyiküknek lett volna lehetősége az Egyesült Államokba elrepülnie, miután a Ryanairrel törölték, de ő nem akarta cserben hagyni a csoportot.

A céljuk az, hogy így 15-en együtt maradjanak egészen Ferihegyig.

„A kereskedelmi járatok tele vannak, küldjenek értünk gépet. Tegnap este lőtték a Ben Gurion repteret, de nem napi 24 órájában támadják. Viszont, ha kiszélesedik a háború, akkor tényleg nem lehet majd leszállni.

Elfogadnánk azt is, ha a nagykövetség nem tudná megmondani, mikor jön egy mentesítő járat, de az ellátásunkról legalább gondolkodjanak”

– folytatta a cserben hagyott utas.

Zárásként azt üzente:

Mentsenek ki! Ez a dolguk. Ez a kötelességük. Ez nem eljárás. Ez nem konzul.

Valódi Hírek