Rendkívüli: Szijjártó Péter megszólalt az orosz hekkertámadásról, miután azonnali lemondásra szólították fel

Évtizedek óta nem látott botrány körvonalazódik az orosz hekkertámadás ügyében. Egyre forróbb a talaj Szijjártó Péter alatt.

„Kampányhazugság”-nak minősítették korábban az orosz hekkertámadást

Beszámoltunk róla, hogy orosz titkosszolgálatok által szervezett akcióban több tízezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, és feltehetően az orosz állam kezébe. A 444.hu által nyilvánosságra hozott dokumentum beszámolója szerint az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak.

A Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium a hír első megjelenése után

„kampányhazugság”-nak nevezte azt, mindent tagadtak.

A helyzet rendkívül súlyos

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) által készített jelentés csütörtöki napvilágra kerülése azonban egyértelműen bizonyítja: rendkívüli orosz támadás történt Magyarországon. A hekkertámadás pedig

veszélyezteti hazánk szuverenitását.

A portál újságírója által bemutatott dokumentum szerint több mint 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver vált megbízhatatlanná, beleértve a legmagasabb jogosultságú adminisztrátori fiókokat”.

A támadás olyan súlyos volt, hogy Szabó Hedvig, az NBSZ volt főigazgatója kénytelen volt Szijjártó tárcája felé azt jelenteni, hogy

„a legmagasabb jogosultságú adminisztrátori fiókok kompromittálódtak” (!).

Szijjártó Pétert lemondásra szólították fel a történtek miatt

„Kiszivárgott dokumentumokból derült ki, hogy Oroszország mindent tud a magyar külügy belső titkairól”

– hívta fel a figyelmet Rónai Sándor pénteki sajtótájékoztatóján.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak egyetlen egy válasza lehet a történtekre:

Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania!

A miniszternek fogalma nincs semmiről

A portál szembesítette Szijjártót a történtekkel, amelyről videót is készítettek. A felvétel azóta futótűzként terjed a világhálón. Érdemes megjegyezni, hogy a videóból az is kiderült, hogy Szijjártó Péternek még arról sincsen fogalma, hogy a külügyminisztérium dolgozói milyen átvilágításon kell, hogy átessenek. A tárcavezető megdöbbentően tájékozatlan volt ezekben a kérdésekben is:

Megszólalt Szijjártó Péter az orosz hekkertámadásról

„Itt megpróbálnak befolyásolni minket a szélrózsa minden irányából. Ennek vannak különböző formái, például a hekkertámadások”

– jelentette ki a hekkertámadással kapcsolatban Szijjártó Péter az atv.hu arra vonatkozó kérdésére, miszerint már tény (!) a korábbi orosz hekkertámadás.

„Megtiszteltetés”

– válaszolta a csatornának vicceskedve a tárcavezető azzal kapcsolatban, hogy a DK azonnali lemondásra szólította fel a történtek miatt.

„Az már kicsit átlátszó – »pont hu« –, hogy ha választás közeledik, mindig hekkertámadásokkal jön elő a »dollármédia«. Én nem tudom, hol éltek eddig ezek az emberek, a Marson vagy a Holdon, mi itt élünk Közép-Európában. Az egész történelmünk arról szól, hogy megpróbálnak itt befolyásolni minket a szélrózsa minden irányából nyomást gyakorolni ránk. Ennek vannak különböző formái, például a hekkertámadások”

– magyarázta Szijjártó Péter egy pénteki, más témában tartott sajtótájékoztatón, amelyen a csatorna a hekkertámadásról kérdezte.

Nem „kampányhazugság-ról” van szó, éppen az Orbán-kormány hazudozik

Firtatták azt is, hogy két éve, amikor megjelentek a hírek, hogy orosz hekkerek megtámadták a Külügyminisztérium informatikai rendszerét, és ezzel számos érzékeny adathoz jutottak hozzá, akkor ezt cáfolták. Emlékeztették a miniszter, hogy a lapnak adott vágatlan interjújából is az derült ki, hogy

ez valóban megtörtént, ez tény.

„Meg tudja-e erősíteni ezt, és kivédték-e a hekkertámadást?”

– kérdezték Szijjártó Pétertől.

A miniszter érdemben nem válaszolt a kérdésekre, helyette ködösített és csúsztatott

Szijjártó Péter válaszában az ellenzéki média és az ellenzéki pártok finanszírozásáról magyarázott. Azt mondta, „számos formája van a beavatkozási kísérleteknek, a kérdés csak az, hogy ezeknek egy kormány ellenáll-e és fenntartja-e a szuverén politikáját vagy nem”.

„Mi ellenállunk minden beavatkozási kísérletnek

függetlenül attól, hogy az milyen formában valósul meg. Fenntartjuk a szuverén politikánkat,

csak és kizárólag a nemzeti érdek alapján cselekszünk”

– mesélte Szijjártó Péter, aki szemmel láthatóan nem akart tudomást venni az ügy súlyosságáról.

„Vannak szakemberek itt a minisztériumban is, »és a kormányzat erre szakosodott részlegeiben is«, akiknek az a dolguk, hogy az ilyen típusú biztonságunkat fenntartsák, és ha azt kihívás éri, akkor a szükséges lépéseket megtegyék”

– fűzte hozzá zavaros válaszában a miniszter.

Érdekes kérdésnek nevezte, hogy a KKM belső levelezése bármilyen témában, hogyan kerülhet ellenzéki újságírókhoz.

„Ebben szerepet játszott-e bármilyen titkosszolgálat?”

– vetette fel, majd hozzátette: „költői kérdés, érdemes lesz ezt egyszer majd megvitatni”.

Szijjártó Péter arra vonatkozóan, hogy az ellenzék a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte az ügyben, azt mondta:

„ebben olyan nagy újdonság és innováció nincsen”.

Kapcsolódó:

DK: Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania az orosz kémbotrány miatt!

Felrobbant a közélet: Aláírásgyűjtés indult Szijjártó Péter azonnali lemondásáért

Valódi Hírek