DK: Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania az orosz kémbotrány miatt!

A DK EP-képviselője, Rónai Sándor Szijjártó Péter és az orosz kémbotrány kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

Kiszivárgott dokumentumokból derült ki, hogy Oroszország mindent tud a magyar külügy belső titkairól – emlékeztetett Rónai Sándor pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, az iratok szerint a két éve történt kibertámadás a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszere ellen az Orbán-kormány állításával ellentétben nemhogy megtörtént, hanem a hackerek nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatok birtokába juthattak.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak egyetlen egy válasza lehet a történtekre:

Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania!

Kapcsolódó: Felrobbant a közélet: Aláírásgyűjtés indult Szijjártó Péter azonnali lemondásáért

Az orosz hackerek ki- és bejárkálhattak a magyar külügy informatikai rendszerébe, mégsem vállalta senki a felelősséget, sőt, még le is tagadták a történteket – hangsúlyozta a DK EP-képviselője.

Megjegyezte, ha hazánkat sikeres támadás éri, a kormány pedig ahelyett, hogy védené az országot, még el is titkolja azt a nép elől,

az egyenlő a hazaárulással.

„Elég volt abból, hogy a kormány kiárusított minket Oroszországnak!

Ha június 9-én Orbán Viktorék kisebbségbe kerülnek az európai parlamenti választáson, akkor mi, a DK–MSZP–Párbeszéd előrehozott választásokat fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással”

– fogalmazott Rónai Sándor.

Mint azt a hárompárti szövetség EP-képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón kifejtette, válaszokat követelnek a magyar kormánytól:

„pontosan milyen adatokhoz férhettek hozzá az orosz hackerek? Hogyan történhetett meg mindez, és mit tettek azóta annak érdekében, hogy ne történhessen ilyen többet?

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek