Ilyen nincs: Gulyás Gergely szerint a rezsicsökkentés megszüntetésétől nőni fog (!) a Fidesz népszerűsége

Ez hangzott el a szájából.

Interjút adott a Telexnek Gulyás Gergely, aki rögtön megnyugtatta a riportert, hogy ő „ki fogja tudni fizetni” az augusztustól megemelt áron érkező rezsit. Elmondása szerint súlyozott átlagot számoltak, és azt vették alapul az „átlagfogyasztás” megállapításakor.

Éves szinten 400 köbméter alatti fogyasztás alatt nem kell több rezsit fizetni, és szerinte 4-ből 3 háztartás ezen érték alatt marad. Kijelentette, hogy

népszerűségnövekedésre” (!) számít

a döntés kapcsán, ugyanis — kissé ellentmondásos — véleménye alapján „a magyar állampolgárok józanok„, és látják, hogy a kormány megvédi a magyar családokat.

Azt mondta, ahol lehetséges, „menekülőutakat” akarnak kínálni a magyar fogyasztóknak, és ennek részleteiről csütörtökön számolnak be. Arról beszélt, „senki nem jelezte előre” márciusban, hogy 80 euróról 180 euróra drágul majd a földgáz világpiaci ára, így szerinte nem meglepő, hogy változtatni kellett a részletszabályokon.

Pont, hogy megerősítjük a rezsicsökkentés iránti elkötelezettségünket

— jelentette ki a szabálymódosítások kapcsán. Kitérő választ adott annak kapcsán, hogy 3 hónap múlva még mindig érvényben lesznek-e a jelenlegi rezsiárak.

A kancelláriaminiszter arról értekezett, hogy az elmúlt két hétben folyamatosan figyeli az energiafogyasztását, és „ennek megfelelően” cselekszik. Hozzátette, az emberek „saját maguk tudnak dönteni” a fogyasztásukról, ugyanis Magyarországon jelenleg nincs energiahiány.

Elmondta, ő úgy spórol, hogy rövidebb ideig tartja bekapcsolva azokat az általa használt eszközöket.

Videó:

.